Vremenska mašina: Njujork 1993. godine
U VAZDUHU · flešbek

Kada bi im u nekom naučnofantastičnom scenariju bilo ponuđeno da se vrate u 1993. godinu, Srbi bi pobegli glavom bez obzira brže nego što bi izgovorili „red za hleb“. Njujork, s druge strane, deluje kao skroz poželjna destinacija te godine, što se da primetiti u ovom odličnom video klipu.

Nasuprot krizi i ratu na Balkanu, ’90-e su za SAD vreme stabilnosti i prosperiteta. Njujork, kao centar svetskih finansija, je bio jedan od glavnih pokretača ekonomskog buma. Ovaj sjajan video prikazuje veliku svetsku metropolu jednog tipičnog radnog dana. Poslovni ljudi u odelima i sa aktovkama žure na posao, klasično žuta taksi vozila mile do svojih destinacija u saobraćajnoj gužvi, omladina i starije osobe uživaju u Central parku, turisti razgledaju grad… Iako na prvi pogled sve deluje idilično, perceptivniji među nama će primetiti i neke strahote kao što su muškarci sa malim repićima i tregerima i žene sa mulletima koji se njišu na vetru u slow motion-u.

Tu su naravno i standardne znamenitosti Njujorka: Bruklinski most, Svetski trgovinski centar, Kip slobode i Times square. Završetak klipa, predvidivo, prikazuje panoramu Menhetna u večernjim časovima.

Ono što je neverovatno za ovaj video je koliko dobro izgleda. Nismo navikli da klipovi iz 1993. budu u HD kvalitetu. Za snimak je odgovoran japanski gigant JVC, koji je spot iskoristio za promociju svoje nove video tehnologije.

Ulaz u hotel (izvor news.waldorfastoria.com)_cover Hotel Valdorf Astoria: Stari svedok raskalašnog života coverbecelvis Lična sekretarica Elvisa Prislija svedoči o životu u Holivudu Kapetan Mišino zdanje CM retro kutak: Sve što treba da znate o Kapetan Mišinom zdanju ludnica Zbog čega su sve žene smeštane u ludnicu u 19.veku · ·