Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

City letnja preporuka #5: Kreativne radionice i edukativni obilasci u organizaciji Dečjeg kulturnog centra

AUTOR: CityMagazine 10 Aug, 2020
City letnja preporuka #5: Kreativne radionice i edukativni obilasci u organizaciji Dečjeg kulturnog centra

Uz sve propisane mere zaštite, i dosledno poštovanje svih preporuka, u Dečjem kulturnom centru Beograda tokom čitavog leta održavaju se besplatne letnje radionice.

Do 28. avgusta, onlajn i na otvorenom, realizuje se 25 besplatnih kreativnih radionica. Na platou ispred Dečjeg kulturnog centra, u Takovskoj 8, ove radionice će omogućiti deci da se upoznaju s tradicijom, umetnošću, zanimljivostima i kulturom raznih zemalja Evrope. Na njima će deca moći da pokažu likovno, plesno, pevačko, glumačko i fotografsko umeće. Pored ovih, tokom sva tri meseca leta u Dečjem kullturnom centru realizuju se i besplatne letnje radionice „Kultura slobodnog vremena”.

Novi programi

Novina u letnjim programima DKCB-a je „Eko safari na Ratnom ostrvu” u kome će deca posetiti beogradsko Ratno ostrvo i upoznati se s njegovima florom i faunom.

Nov i zanimljiv program je i dramska čitaonica „Zlatna jabuka i devet paunica”, u okviru koje će deca, prateći svež i dinamičan jezik narodnog pripovedača, stvarati na sceni razne likove i situacije.

Prijavljivanje za sve radionice je obavezno putem telefona 011/324-20-11. Detalji se mogu videti na sajtu www.dkcb.rs i na fejsbuk stranici DKCB.

Obilasci

Dečji kulturni centar najavio je i termine za nekoliko zanimljivih obilazaka. U ponedeljak, 17. avgusta, u 8:30 časova, počinje obilazak oglednog dobra Poljoprivrednog fakulteta – Radmilovac. Okupljanje je ispred DKCB, u Takovskoj 8, a mogu se prijaviti deca uzrasta 7–14 godina. Istom uzrastu namenjen je i obilazak Pančeva, Starčeva i Deliblatske peščare, najavljen za 26. avgust, kao i obilazak Obrenovca i Obedske bare, koji se realizuje 31. avgusta.

Kod svih obilazaka broj učesnika ograničen je na sedmoro, a zainteresovani se mogu prijaviti telefonom – 011/324-20-11.