Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Kako da ošišate dete kod kuće?

Iako ove nedelje svedočimo popuštanju mera kada je u pitanju karantin, i polako se vraćamo starim navikama, potrebno je zadržati oprez i izlaziti samo ukoliko je to neophodno, ili ako posao to zahteva. Odlazak kod frizera i u kozmetičke salone svakako može još malo da sačeka, te pokušajte da se za svoju i kosu mališana pobrinete kod kuće. Naravno, dame imaju težak zadatak da same održe kosu negovanom, bujnom i bez sedih vlasi i izrastka, međutim u slučaju dece, sve je mnogo jednostavnije. Postupak je lak i podrazumeva skraćivanje šiški i krajeva, te vam može poslužiti u ovom periodu.

Šta vam je potrebno?

Malu decu smestite na visoku, a nešto stariju na običnu stolicu. Pripremite crtani film ili priču koju ćete im čitati, da bi bila mirna. Ukoliko nemate profesionalne makaze, iskoristite one za sečenje papira. Najbolje je da kosa bude mokra, a u slučaju da skraćujete šiške, neka ostane suva.

Kako ošišati dečaka?

Ako niste vični u stepenovanju ili šišanju na jedinicu, pobrinite se da šiške ne padaju u oči mališana. Najjednostavniji način je da ih podignete koristeći češalj. Zatim uzmite pramen između kažiprsta i srednjeg prsta i skratite 1 cm. Naravno, budite pažljivi da ne skratite previše, kako konačan rezultat ne bio nalik igrački Playmobile.

Kako ošišati devojčicu?

Slično kao i u slučaju da imate dečaka, izbegavajte ekperimentisanje, sem u slučaju da ste frizer po zanimanju. Ipak, možete bez brige skratiti ćerki šiške ili rascvetale krajeve.

Šiške

Za početak očešljajte šiške i pustite ih da padaju preko lica. Zatim uzmite makaze i skratite ih tako da dostižu visinu obrva. Potrudite se da sa strane takođe budu ravnomerne.

Krajevi

Dobro raščešljajte kosu, pa napravite razdeljak po sredini glave. Sklonite kosu iza uha, i razdvojite levu i desnu stranu. Podelite kosu na pramenove debljine od 3 do 4 centimetara, zatim uzmite svaki i skratite ga tako da na kraju svi budu iste dužine. Kako biste bili sigurni da ste uradili dobar posao, vratite kosu nazad i ukoliko primetite loknu ili pramen nejednake dužine, pažljivo ga skratite. Napravite razdeljak na željenoj strani, i to je sve.

Izvor: Elle France

Fotografije: Pinterest