Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

5 trendova u letnjoj ishrani

AUTOR: CityMagazine 01 Jul, 2019
5 trendova u letnjoj ishrani

Zato vam predstavljamo pet trendova u ishrani za koje se pretpostavlja da će postati hit ovog leta.

1. Egzotični začini

Ne morate da otputujete u daleke zemlje da biste jeli kao u Marakešu ili Istanbulu. Severnoafrički i istočnomediteranski začini dolaze i u naše krajeve, a na vama je samo da ih iskoristite uz dozu eksperimentisanja.

2. Sangrija

Pored aperola i rozea, pravo letnje piće je sangrija. Ovo špansko vino karakteriše sladak voćni ukus, a nije naodmet da u sangriju dodate i sitno naseckano voće, a zatim sve to ohladite u toku dana tako da bude spremno za noćno uživanje.

Savršeno voćno vino za letnje uživanje.

Savršeno voćno vino za letnje uživanje.

3. Horčata

Zvanično je počela sezona ledene kafe, ali ovog leta pokušajte da uobičajenu hladnu kafu zamenite za nešto malo slađe. Horčata – tradicionalno meksičko pirinčano mleko – u kombinaciji sa espresom daje neverovatan sladak ukus koji će vas savršeno osvežiti tokom vrelih dana.

4. Dijeta zasićenjem

Najnoviji trend u zdravoj ishrani zapravo je miks zdravog razuma i nauke. U pitanju je takozvana dijeta zasićenjem, koja kombinuje keto i mediteransku ishranu. Karakteriše je konzumiranje namirnica koje stvaraju osećaj sitosti. Tu spadaju vlaknasti plodovi i povrće, zdrave masti i mlečni proizvodi bogati probiotikom.

5. Moktel

Ako do sada niste znali, moktel je zapravo miks gaziranog pića i nekog drugog soka. Reč je o savršenom voćnom ukusu koji osvežava, a uz to ne dovodi do mamurluka, jer u njemu nema alkohola. Živeli!

Izdvojeno za tebe

Kako da više ne budete noćna ptica

Frazom „noćna ptica“ se označavaju osobe koje ležu i ustaju kasno. One najčešće imaju loš kvalitet sna i podložnije su…

Nova prilika za uživanje: Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i…

KOOZZZZZZZZZMETIK: Repelent za komarce O

Zamislite jedan proizvod koji neguje vašu kožu, divno miriše a komarce drži na pristojnom odstojanju... To je KOOZMETIK Repelent za…

10 koraka do vitke linije bez odricanja

Doneli ste odluku da želite da promenite nešto u svom životu, da hoćete da izgledate bolje i imate vitku liniju,…