Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Brusnica: Najbolja zaštita od urinarnih infekcija

AUTOR: CityMagazine 02 Mar, 2019
Brusnica: Najbolja zaštita od urinarnih infekcija

Brusnica potiče iz Severne Amerike i još su Indijanci smatrali da ima lekovito dejstvo koristeći je kao namirnicu i lek. Efikasnost brusnice u tretmanu urinarnih infekcija je potvrđena, a dokazano je da sprečava pričvršćivanje bakterija za zidove mokraćne bešike.

Izuzetno je važna za žene, jer čak 60 procenata dama makar jednom u životu ima taj problem. Infekcije mokraćnih kanala su vrlo uporne, pa se kod trećine pacijentkinja opet jave u godinu dana posle izlečenja. A posebno su im sklone starije osobe, trudnice, žene u menopauzi i postmenopauzi, oboleli od dijabetesa.

Brusnica pokazuje antibakterijsko dejstvo protiv Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumonie, Pseudomonas aeruginosa i Proteus mirabilis.

Komponente ploda brusnice takođe sprečavaju pripijanje bakterije Helicobacter pylori, izazivača čira na želucu, na zid želudačne sluznice.

Natures Aid Cranberry (brusnica) u tabletama, proizvođača iz Velike Britanije, sadrži 200mg suvog ekstrakta brusnice po tableti (što odgovara količini od 5000mg suve brusnice).

Natures Aid Cranberry

Natures Aid Cranberry

Proizvod se preporučuje:

  • za lečenje i prevenciju infekcije urinarnog trakta
  • za prevenciju stvaranja kamena u bubregu
  • protiv Helicobacter pylori, uzročnika čira na želucu
  • kao snažan antioksidans sprečava dejstvo slobodnih radikala štiteći ćelije od oštećenja i time smanjujući rizik od razvoja raznih bolesti (ateroskleroze, bolesti srca i krvnih sudova, malignih oboljenja)

Natures Aid Cranberry (brusnica) tablete su pogodne za trudnice, dojilje,vegetarijance, vegane i dijabetičare. Proizvod ne sadrži veštačke arome, boje, konzervanse, laktozu, kvasac i gluten.

A šta kažu zadovoljni korisnici?

Nataša (Beograd, 36 godina)

„Posle upornih cistita našla sam pravo rešenje. Već posle par dana osetila sam olakšanje. Uzimala sam uveče po dve tablete brusnice a kada su mi prestale tegobe nastavila sam sa uzimanjem jedne tablete narednih mesec dana. Zaista sam srećna što sam uspela da nađem preparat kao što je Natures Aid Cranberry.“

Brusnica je dokazano efikasna u tretmanu urinarnih infekcija

Brusnica je dokazano efikasna u tretmanu urinarnih infekcija

Natures Aid Cranberry (brusnicu) možete naći u apotekama:

Mint 1, Balkanska br.8, Beograd
Mint 2, Kneginje Zorke br.24, Beograd
Mint 3, Vojvode Stepe br. 216, Beograd
Mint 4, Vojvode Stepe br. 75, Beograd

Natures Aid proizvode možete kupiti i online na ovoj adresi.