Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

City letnja preporuka #30: La Scintilla – ukusi Sicilije u srcu Vračara

AUTOR: CityMagazine 25 Aug, 2019

Mlada dama koja nam je otvorila vrata ovog kutka, podelila je sa nama svoju ideju o tradicionalnim sicilijanskim poslasticama koju je dobila na porodičnom obilasku ovog divnog ostrva. Probali su kanole na Siciliji, oduševili se i pomislili kako bi bilo dobro da ih zajedno sa tartaletama, predstave i Beogradu i ovdašnjem tržištu. Želeli su da to bude nešto potpuno drugačije, koncept kakav kod nas nije postojao.

Ponudili su sladokuscima proizvode visokog kvaliteta i vrhunskog dizajna. Hrskave korpice po tradicionalnim recepturama, rađene posebnom italijanskom tehnologijom, punjene su pažljivo pripremljenim filovima. U simfoniji ukusa nijedan ne dominira, ali sve možete da ih osetite. Ni preslatko, ni prejako, a na nepcima se dugo zadržava pun ukus.

Sicilijanske poslastice

Sicilijanske poslastice

Duh Sicilije ne izvire samo ispod staklenih vitrina, već i u samom ambijentu i otmenim pakovanjima. Takođe, rade veleprodaju slanih i slatkih korpica spremnih za punjenje, italijanskog brenda Cassibba Prodotti Dolciari, čiji su ekskluzivni distributeri za Srbiju i Crnu Goru.

Ovde možete kupiti i korpice spremne za punjenje i namenjene avanturistima koji sami žele da se upuste u pripremanje tartaleta ili mini quiche-a.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Kako da proverite da li vam se zakačio…

Sa letom u punom jeku više je nego verovatno da ovih dana uživate u avanturama na otvorenom. Ipak, ma koliko…

Ovi nezdravi sastojci se kriju u dečijoj hrani

Čak i kada mislite da svojoj deci spremate veoma zdravu hranu, u njoj možda ipak ima nekih štetnih sastojaka.

City letnja preporuka #8: Home Made Company deserti…

Coffee Room na Topličinom vencu („kod Palasa“) sjajna je lokacija za druženje, kraće poslovne sastanke, lagani slani obrok (sendviče i…

Nove kuhinje: Svetski meni

Svet je jedan ogroman lonac koji krčka već hiljadama godina, pa ipak, uvek ima šta novo da se proba i…