Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Crveno meso možda ipak nije loše za naš organizam

AUTOR: CityMagazine 05 Oct, 2019
Crveno meso možda ipak nije loše za naš organizam

Više ne morate da osećate krivicu svaki put kada spremate sočne svinjske krmenadle. Naime, novo veliko naučno istraživanje je došlo do zaključka da crveno meso nije nezdravo za naš organizam. To znači da sve preporuke koje smo godinama slušali i čitali u vezi sa ovim namirnicama padaju u vodu.

Jedan od autora studije, Bredli Džonston, izjavio je da on i njegove kolege nisu pronašle vezu između crvenog mesa i većeg rizika od dobijanja srčanog udara, kancera, dijabetesa i drugih bolesti.

Crveno meso uopšte nije loše za organizam

Kao što se i dalo očekivati, mnogi smatraju da zaključak ove studije ne opravdava poruku njenih autora da crveno meso ne treba izbegavati. Čak i ako nema dokaza da je nezdravo kao što se ranije mislilo, to ne znači da ne postoje neke zdravije namirnice koje treba konzumirati umesto crvenog mesa, tvrde mnogi nutricionisti.

Postoje pak i oni nutricionisti koji izričito odbijaju zaključke ove studije i i dalje se drže svojih starih preporuka. Treba napomenuti da se među njima nalaze i oni koji još uvek smatraju da su masti glavni krivac za srčana oboljenja, što je još jedna zabluda u koju se dugo godina verovalo.

Izvor: Live Science