Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li postoje slatkiši koji mogu biti od koristi deci u razvoju?

AUTOR: CityMagazine 19 Mar, 2019
Da li postoje slatkiši koji mogu biti od koristi deci u razvoju?

Svaki roditelj želi da njegovo dete bude zdravo, posebno u periodu koji je ključan za njegov rast i razvoj. Ipak, ovaj zadatak nije jednostavan, jer mališani u tom periodu najviše vole različite poslastice, pa se neretko dešava da odbijaju namirnice koje su ključne za njihov razvoj i snabdevanje mladog organizma vitaminima.

Nije tajna da većina industrijski proizvedenih slatkiša sadrži sastojke koji nisu najbolji izbor, kao što su šećeri, biljne masti i drugi elementi koji mogu nepovoljno uticati na mlad organizam. Čak su i poslastice koje se prodaju u prodavnicama zdrave hrane i imaju etiketu „domaće“ često prepune ovih sastojaka. Najzastupljenije je palmino ulje, koje je prisutno u gotovo svim slatkišima na domaćem tržištu, a posebno u čokoladnim kremovima. Na razvijenim tržištima sve manje su zastupljeni proizvodi koji se dobijaju industrijskim postupkom prerade masti i ulja biljnog porekla. Osnovni razlog štetnosti ovog sastojka jeste činjenica da ovo ulje prolazi kroz proces hidrogenizacije, što znači da se izlaže izuzetno visokim temperaturama, kako bi mu se produžio rok trajanja. Ovaj proces dovodi do stvaranja velike količine trans masnih kiselina koje umanjuju nivo dobrog holesterola. Zbog toga nije ni čudo što se roditelji često pitaju da li uopšte postoje slatkiši koje mogu dati svojoj deci bez bojazni i griže savesti.

Roditelji se pitaju koje slatkiše smeju da daju deci

Roditelji se pitaju koje slatkiše smeju da daju deci

Možete da odahnete, jer konačno na našem tržištu postoji poslastica koja, pored toga što je neodoljivog ukusa, povoljno utiče na razvoj vašeg deteta. Reč je o Moja Kravica čoko kremu, prvom čokoladnom kremu na regionalnom tržištu mlečne industrije koji se zasniva na mleku, a svi znamo da je mleko esencijalna namirnica bogata kalcijumom i drugim zdravim i prirodnim marerijama. Moja Kravica Čoko Krem predstavlja savršenu kombinaciju najfinije belgijske čokolade i najkvalitetnijeg mleka, idealno je maziv i nema sumnje da će vaše dete konačno moći da uživa u poslastici koja će mu pored toga obezbediti neophodne sastojke za pravilan rast i razvoj.