Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo zašto je pivo zdravo

AUTOR: CityMagazine 26 Jul, 2019

Preterivanje nije preporučljivo ni za jednu vrstu alkohola, pa tako ni za pivo jer može da donese samo štetu organizmu. Međutim, odgovorno uživanje u čaši piva sa vremena na vreme ima svoje koristi, a evo i koje.

Jača kosti

Naravno da je mleko osnova jakih kosti, ali kod odraslih osoba može pomoći i pivo. Istraživanja su pokazala da silicijum iz ovog pića pomaže u održavanju jakih kosti i tkiva koje ih povezuje. Ovi sastojci su toliko jaki da imaju i dugoročan efekat prevencije osteoporoze i drugih bolesti. Preporučuju se IPA i drugi ejl stilovi piva.

Sprečava dijabetes

Naučnici su utvrdili da osobe koje konzumiraju do šest piva nedeljno smanjuju šanse za razvijanje dijabetesa. Nažalost, ovo se odnosi samo na muškarce, jer je kod žena koje su popile više od sedam piva nedeljno zabeležen drastičan porast rizika od dijabetesa. Ipak, pazite na to koliko kalorija ima vrsta koju pijete.

Dobro je za srce

Ovde je ponovo ključ u odgovornoj konzumaciji, jer oni koji popiju najviše jednu čašu piva dnevno zapravo pomažu stanju srca. To je povezano sa činjenicom da alkohol može da poveća količinu dobrog holesterola, ali isključivo u veoma malim količinama. Sve preko navedenog samo šteti srcu.

Uz veoma umerenu konzumaciju, možete imati puno koristi od piva

Uz veoma umerenu konzumaciju, možete imati puno koristi od piva

Ima protivupalno dejstvo

Ljudi koji odgovorno konzumiraju pivo imaju manju verovatnoću od razvijanja raka i srčanih oboljenja zbog njegovog protivupalnog svojstva. Dobra vest je da isto svojstvo ima i bezalkoholno pivo, tako da benefite ostalih sastojaka mogu imati i oni koji uopšte ne vole alkohol. Ima i studija koje su pokazale kako pivo sprečava razvoj artritisa.

Čuva oči

Da, naravno da ovo zvuči smešno ako uzmete u obzir da previše alkohola donosi samo mutne prizore i ništa više, ali ponovo se činjenice odnose na minimalnu konzumaciju alkohola. Uz nju se može sprečiti pojava katarakti na očima, zahvaljujući moćnim antioksidantima koji se nalaze u pivu. Srećom, ako jednom preterate, nećete imati dugoročne posledice po vid, ali pazite šta radite.

#184 City Magazine // Početak

Izdvojeno za tebe

Koje „zimske” namirnice zameniti „letnjim” tako da unos kalorija ostane isti?

Leto je uveliko stiglo, a sa njim i pregršt novih sezonskih namirnica koje vam mogu pomoći ne samo da zadržite…

Beograd na jedrima

Beograd je jedna od retkih evropskih prestonica u čijem centru grada možete dignuti jedra i pustiti da vas vetar vodi.…

Desert pre glavnog jela? Zašto da ne!

Ja sam dijetetičarka koja dozvoljava svom detetu da prvo pojede desert, pa onda povrće. Saslušajte moje razloge pre nego što…

Četiri prirodna zaslađivača koji su dobri za vaše zdravlje

Nije lako ostaviti rafinisani šećer. Međutim, s obzirom koliko štetan može da bude, svakako je vredno truda. Srećom, ima nekoliko…