Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo zašto treba da jedete čokoladu bez šećera

AUTOR: CityMagazine 10 Apr, 2019
Evo zašto treba da jedete čokoladu bez šećera

Kao neprijatelj broj jedan od strane SZO, šećer je poznat kao izvor nekoliko bolesti kao što su hipertenzija, dijabetes i gojaznost. Ipak, slatkog ukusa povezanog sa zadovoljstvom je teško lišiti se.

Da li možete da zamislite čokoladu bez dodatog šećera?

Ne bi bilo loše da pokušate jer ima dosta razloga za to, pre svega zdravstvenih.

Evo koje su pogodnosti ukoliko konzumirate čokoladu bez šećera:

Manje šećera

Maltilol je zaslađivač koji zamenjuje saharozu. To je zdravija verzija koju trenutno najviše koriste sportisti i dijabetičari.

Crna čokolada sadrži manje šećera, te je ujedno i dosta zdravija

Crna čokolada sadrži manje šećera, te je ujedno i dosta zdravija

Manje kalorija

Zamenom saharoze sa maltilolom, 45% manje kalorija se dobija od šećera, čokolada bez dodatog šećera je pogodna za ljude koji žele da održe zdravu i uravnoteženu ishranu.

Manje karijesa

Šećer je nesumnjivo neprijatelj koji je odgovoran za stomatološke probleme, a kada smanjite njegovo konzumiranje smanjićete i rizik pojave karijesa.

Prednosti konzumiranja ove čokolade su brojne

Prednosti konzumiranja ove čokolade su brojne

Manje zavisnosti

Sa energetskom vrednošću od 2,1 kalorija po gramu, maltilol se u telu sporije apsorbuje u poređenju sa uobičajenim brzim šećerima. Zadovoljava duže i stvara manju zavisnosti od šećera.

Manje triglicerida

Poznato je da jetra pretvara višak šećera u trigliceride (holesterol). Sa čokoladom bez dodatog šećera, postoji manji rizik od opasnosti za vaše kardiovaskularno zdravlje.