Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Japanci su izmislili čips koji može da se „pije“

AUTOR: CityMagazine 13 Feb, 2019
Japanci su izmislili čips koji može da se „pije“

Čovečanstvo još nije pronašlo način da smanji globalno zagrevanje, obezbedi hranu za sve gladne ljude na svetu i izleči rak, međutim jedan „veliki“ problem je upravo dobio svoje rešenje. Govorimo, naravno, o nemogućnosti da istovremeno jedemo čips i koristimo mobilni telefon, a da ne isprljamo njegov ekran svojim masnim rukama. Kao i u mnogo slučajeva ranije, kreativnu ideju su ponudili Japanci.

Kompanija Koike-Ya iz Tokija je napravila novi čips koji se praktično sipa u usta. On je izdrobljen na manje komadiće, a njegovo pakovanje je dizajnirano tako da može da se napravi mali otvor na jednom uglu kesice iz koga može da se konzumira, slično kao jogurt iz tetrapaka. Sasvim prirodno, ovaj proizvod se zove Čips za jednu ruku.

Mnogi od vas će sigurno reći da ovo i nije neko veliko otkriće. Uostalom, zar mi sami već ne sunemo čips direktno iz kese u usta kada nam ostanu mrvice na kraju? E, pa ispostavilo se da je upravo ta praksa inspirisala kreatore ovog proizvoda. Naime, oni su želeli da ovaj proces učine lakšim pa su dugo razmišljali koliki tačno treba da bude otvor na kesici. U međuvremenu su došli i na ideju da u startu naprave manje parčiće čipsa kako bi lakše ispadali iz pakovanja.

Čips za jednu ruku (Foto: supermarketwalker)

Čips za jednu ruku (Foto: supermarketwalker)

Tek na kraju su se setili da ovako konzumiranje ove užine nam omogućava da ne mastimo telefon dok uživamo u čipsu. Jedna grupa ljudi je već prigrlila ovu ideju. U pitanju su gejmeri. Jedan od njih je izjavio kako je ranije morao non-stop da briše ruke vlažnim maramicama dok je jeo grickalice i igrao video igre, a da sada više nema ovaj problem. S druge strane, ne bi nas čudilo da će se pre ili kasnije suočiti sa jednom pravom mukom – problemom gojaznosti i svim zdravstvenim tegobama koji je prate, a tada mu više ni Japanci neće moći pomoći da se izleči… Ali neka, bar je mogao istovremeno da jede čips i igra igrice! To je ono najbitnije…