Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ko će biti najbolji pekar Srbije?

Najtalentovaniji domaći pekari imaju priliku i ove godine da se bore za prestižnu titulu najboljeg profesionalnog i mladog pekara Srbije. Na trećoj po redu „Pekarijadi“, koju organizuje kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije, pekari će se takmičiti u pet kategorija: u pravljenju pice, praznog bureka, štrudle sa makom, umetničkog dela na temu tradicije, dok će se mladi pekari nadmetati u pripremi pogačica sa čvarcima.

Prijave za najboljeg pekara Srbije su u toku i otvorene su do 15. maja ove godine. Pekarijada će se održati u Lesaffre Pekarskom Centru, ulica Milutina Milankovića 11b, Novi Beograd za takmičare iz Beograda i okoline, kao i Vojvodine. Za takmičare iz regiona jugozapadne Srbije predselekcija će se održati u Čačku, a za takmičare iz regiona jugoistočne Srbije u Nišu.

Svi zainteresovani kandidati mogu da se prijave preko veb sajta www.pekarijada.rs, putem SMS-a na broj 062/20-88-18, kao i e-mailom na: prijava@pekarijada.rs, ali i preko Facebook stranice Pekarijada i poštom, na adresu Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd. Nakon faze prijavljivanja uslediće predselekcija i odabir finalista. Pobednici među profesionalnim pekarima biće nagrađeni novčanom nagradom u vrednosti od 800 evra u dinarskoj protivvrednosti, dok će najbolji mladi pekar dobiti mogućnost da se zaposli i svoj talenat razvija u jednoj od najboljih pekara u zemlji.

U toku prijavljivanje za treću „Pekarijadu"

U toku prijavljivanje za treću „Pekarijadu”

Pekarijada polako postaje tradicionalno takmičenje najboljih srpskih pekara. Veliko interesovanje za učestvovanje koje smo zapazili na prva dva takmičenja, nastavilo se i u ovom ciklusu prijava. Srbija ima dugu i vrednu tradiciju pekarstva i izuzetno nam je drago što se veliki broj talentovanih pekara prijavio da i na našem takmičenju pokaže deo ovog viševekovnog znanja. Ove godine, kako bismo bili bliži pekarima iz unutrašnjosti, predselekcije ćemo da organizujemo, pored Beograda, i u Nišu i u Čačku, te očekujemo veći odziv u odnosu na prve dve Pekarijade”, rekla je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta Pekarijade.