Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Konzumirajte ovih devet namirnica ako nerado pijete vodu

AUTOR: Isidora Spasić 01 Jun, 2019

Piše: Isidora Spasić

Lubenica

Sočna i slasna, lubenica u sebi sadrži 92% vode. Ona je takođe dobar izvor kalijuma i elektrolita koji vas čine hidriranim. Zato je slobodno grickajte kad god stignete, posebno ako vas uhvati žeđ. Naravno, podrazumeva se da prethodno mora biti dobro rashlađena.

(foto izvor: www.hindustantimes.com)

(foto izvor: www.hindustantimes.com)

Dinja

Iako dinja sadrži 90% vode, to ne znači da u sebi nema i druge zdrave komponente. Zapravo, ona poseduje solidnu količinu vitamina A i C, pa čim se pojavi na pijaci postarajte se da je obavezno uzmete.

(foto izvor: www.myrecipes.com)

(foto izvor: www.myrecipes.com)

Krastavac

Svako ko voli hrskavi krastavac neka sada zna i da je sačinjen od 96% vode. To znači da u njemu treba još više uživati. A za bolji ugođaj napravite tarator salatu sa jogurtom, mirođijom, i naravno krastavcem. Ona će vas osvežiti, zasititi i hidrirati. Jednom rečju – biće pun pogodak!

(foto izvor: www.splendidtable.org)

(foto izvor: www.splendidtable.org)

Ananas

Svež ananas je pun vode i vitamina. Kako biste sačuvali liniju, posegnite za njim svaki put kad vam se prijede nešto slatko. Međutim, ukoliko ste ljubitelj pinjakolada koktela, za vas imamo malo loše vesti. Generalno gledano, alkoholna pića imaju tendenciju da dehidriraju vaš organizam, pa ukoliko ih konzumirate pijte dosta vode.

(foto izvor: www.wellandgood.com)

(foto izvor: www.wellandgood.com)

Jagode

Nije tajna da je svo bobičasto voće zdravo, ali treba napomenuti kako jagode sadrže 90% vode. Evo i jednog interesantnog podatka: 8 jagoda u sebi ima 5% preporučene dnevne doze kalijuma. Jagode možete ubaciti i u veliki bokal s vodom, jer će ona na taj način postati bogatija, lepša i ukusnija.

(foto izvor: www.besthealthmag.ca)

(foto izvor: www.besthealthmag.ca)

Celer

Sok od celera je trenutno apsolutni hit u svetu. To podrazumeva upotrebu dugačkog svetlo zelenog celera, a ne onog okruglog belog. Ovaj sok ne samo da hidrira već revitalizuje čitav organizam, pošto u sebi sadrži antioksidanse, vlakna, minerale, vitamine A, C, B i K. Počnite da konzumirate ovaj magični sok, i ubrzo ćete primetiti njegove blagodeti.

(foto izvor: www.pressedjuicery.com)

(foto izvor: www.pressedjuicery.com)

Paprika

Osim što je odlična u skoro svakoj salati, paprika je zgodna i da se gricka bez ičega. Veoma je zasitna, a u sebi sadrži dosta vode, što je čini idealnom užinom. Crvena babura paprika je posebno bogata vitaminom C, pa ukoliko se dvoumite, posegnite za njom.

(foto izvor: www.asweetpeachef.com)

(foto izvor: www.asweetpeachef.com)

Rotkvice

Lepe i ljutkaste, rotkvice su u ovo doba godine jedno od najtraženijih vrsta povrća na pijaci. Pored velike količine vode, u sebi još imaju kalijum i natrijum. Osim u kombinaciji sa drugim povrćem, možete ih jesti uz humus ili neki sirni namaz.

(foto izvor: www.hellofresh.com.au)

(foto izvor: www.hellofresh.com.au)

Paradajz

Pored toga što je odličan za hidrataciju, paradajz obiluje i likopenom, a on je poznat po svojoj borbi protiv raka. Bilo da ga jedete uz mocarela sir ili pijete u obliku soka, paradajz je namirnica koja bi svakako trebalo da bude sastavni deo vaše svakodnevne ishrane.

(foto izvor: www.smithsonianmag.com)

(foto izvor: www.smithsonianmag.com)

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Osetite ukus Grčke: Velikom žurkom najavljeni Grčki dani…

Počevši od 1. juna, pa u narednih mesec dana, ljubitelji grčke gastronomije imaće priliku da uživaju u raznovrsnim specijalitetima u…

Ružo rumena: Stari sjaj ugostiteljstva

Ukoliko želite da osetite čari tradicionalne kuhinje, ugostiteljstva i topline kojima su plenile kafane nekada, preporučujemo da posetite novootvoreni restoran…

Zaslađivači nam pomažu u održavanju željene telesne mase

Svako od nas bi trebalo da zna šta je najveća pretnja njegovoj liniji. Bilo da su to slane ili slatke…

Kada je idealno vreme za prvu kafu?

Ako vam je potrebna kafa kako biste pregurali dan i završili sve obaveze koje vas čekaju, pripadate većini stanovništva (64%)…