Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kora od banane postaje alternativa za meso?

AUTOR: CityMagazine 05 Apr, 2019
Kora od banane postaje alternativa za meso?

Verovatno ste već čuli za mesnato voće koje se koristi kao zamena za svinjsko meso. Izgleda da postoji nova alternativa koja bi mogla biti i lakša i jeftinija za pripremu. U pitanju je… kora od banane!

Kora koju obično bacite je potpuno jestiva, ali je potrebno malo rada na njoj da bi bila ukusna. Melisa Kopland, poznata i pod imenom The Stingi Vegan, objavila je prošle nedelje recept za banana sendvič od svinjetine. Čak je i ona bila malo skeptična ali dovoljno hrabra da proba nešto novo. Trik je u tome da odaberete banane koje još nisu sasvim zrele, i izvadite beli deo kože iznutra.

https://www.instagram.com/p/BvfCN1_Haqt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

Prvo, morate da nađete bananu koja nije sasvim zrela i da uklonite koru, pokupite kašikom belo meso iznutra, a zatim koru izgnječite viljuškom. Pomešajte je sa maslinovim uljem i začinima pre kuvanja sa vodom i BBK sosom.

Ovaj proces nije potpuno nov – kora se koristi u mnogim azijskim zemljama, gde se kuva, a u Brazilu se koristi u pripremi kolača.

https://www.instagram.com/p/Bvdx5HvBLUR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

Iako nije tako bogata kalijumom kao unutrašnjost, kora sadrži hranljive materije i izvor je netopljivih vlakana. Bogata je vitaminima B6 i B12, magnezijumom i kalijumom i sadrži određene proteine.