Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
LUFF gelato: Ukus pre svega!

„Luff” je sinonim za skandinavsku jednostavnost, znači vetar u jedra, predstavlja hladnoću zalogaja, kvalitet izvedbe, i pre svega ljubav prema beskrajno dobrom ukusu. Beograd je tako sa „Luff gelatom” postao bogatiji za još jednu sladoledžinicu, a zašto ona mora postati vaše redovno odredište na gastronomskoj mapi, saznajte u nastavku.

Piše: Isidora Spasić

Luff čini grupa ljudi koji su pravi zaljubljenici u dobre ukuse. Oni su imali potrebu da zadovolje svoja čula, pa su angažovali eksperte da kreiraju razne varijante sladoleda. Pošto su bili isuviše dobri da bi samo oni sebično uživali u njima, odlučili su da ih podele i sa drugima. Tako su nastali Luff sladoledi, mesto gde se konstantno eksperimentiše sa novim ukusima.

LUFF gelato

LUFF gelato

Kada je reč o izgledu Luff-a, jasno je da se u realizaciji enterijera oslikavalo iskustvo, znanje, senzibilitet i enegrija. I kao kod samih sladoleda, i u prostoru je postignuta jednostavnost, kvalitet i ukus. Ukus pre svega!

LUFF gelato

LUFF gelato

Tehnike pravljenja sladoleda i njihova receptura strogo su čuvana tajna. Tehnologija i odabir sastojaka podređeni su kreiranju vrhunskih ukusa i tekstura, što Luff sladolede čini izuzetnim. Zbog toga se sastojci od kojih se sladoledi prave biraju ručno i uvek su najkvalitetniji koji se u tom trenutku mogu naći na tržištu i kod dobavljača. Naravno, na kraju su ipak sladokusci i uživaoci u sladoledu ti koji imaju pravo da ističu razlike i ocenjuju kvalitet.

LUFF gelato

LUFF gelato

Trenutno su u ponudi očaravajuće kombinacije ukusa, poput: karamelizovane bele čokolade sa hrskavim kuglicama slane karamele, maskarpone sa belom čokoladom i borovnicom, rikota sa smokvom i orasima, aktivni ugalj sa vanilom, štrudla sa makom, kafa sa karamelizovanim bademima, puter od kikirikija sa čokoladom. Zatim sledi đanduja sa lešnikom, keksom i prelivom od čokolade. Tu je i lešnik sa oblandom, nugat prelivom i belom čokoladom. U nešto svedenije ukuse spadaju: lešnik, pistać, badem, marcipan, orah, crna čokolada… Dok nezaobilazne voćne sorbee čine: malina, mango, marakuja, limun sa bosiljkom

LUFF gelato

LUFF gelato

U proteklom periodu kroz ponudu Luff-a prošlo je čak 105 ukusa! Oni su uglavnom sezonski, a nastaviće da se rotiraju i dopunjuju novim idejama. Zato je zaista teško izdvojiti nešto iz tolike ponude, ali najverniji gosti Luff-a bi vam odmah preporučili da probate ukus pistaccio, koji je izuzetno popularan. Ima onih koji više uživaju u mlečnim ukusima, dok drugi preferiraju osvežavajuće voćne kombinacije. Sladoledi od koštunjavog voća i karamela-bela čokolada, takođe su preporuka.

LUFF gelato

LUFF gelato

U periodu od 08 do 20h služi se vrhunska kafa, fantastičnog pop-up partnera – Coffee Bloom kafeterije. Coffee Bloom se nalazi u samom sklopu Luff-a, a čini ga talentovan znalački tim, na čelu sa više puta nagrađivanim kafe-majstorom Nenadom Stojanovićem. Do proleća, kafeterija će raditi u skraćenom radnom vremenu, od 08 do 17h.

LUFF gelato

LUFF gelato

Okidač za osnivanje Luff-a bila je dakle želja da se kreira mesto u kom se svakodnevno može uživati u vrhunskom sladoledu, kao i potreba da se to iskustvo podeli sa svima onima koji za sebe žele samo najbolje i najlepše ukuse. I što je najvažnije – ukuse kakve ranije nisu probali. Zato dođite u Luff sa dobrim apetitom i znatiželjom, pa krenite u nezaboravnu avanturu. Jednostavno – Do yourself a flavour!

LUFF gelato

LUFF gelato