Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Mala ruska apoteka: Zlatni koren (Rodiola)

AUTOR: CityMagazine 13 Jan, 2019
Mala ruska apoteka: Zlatni koren (Rodiola)

Rodiola je poznata kao adaptogen, ima veoma stimulišuće delovanje, poboljšavajući fizički i mentalni potencijal čoveka. Uzimanje Zlatnog korena omogućava bolju radnu sposobnost, pamćenje i obradu podataka, te otklanja umor.

Rodiola utiče na uspostavljanje pravilne razmene materije, jača imuni sistem, pomaže da se lakše podnesu teški uslovi i stres. Rodiola ne samo da stimuliše već i uravnotežuje nervni sistem, u slučaju depresije Rodiola može da posluži kao prirodni antidepresiv. Pomaže kod umora, glavobolje i pospanosti. Stimulišuća i adaptogena svojstva Zlatnog korena pomažu da se skrati period oporavka nakon bolesti.

Preparati od Rodiole se koriste kod problema kardiovaskularnog i respiratornog sistema, kao i želuca, creva, jetre.

Osim toga Zlatni koren je poznat i kao sredstvo koje ima antitoksično dejstvo, primenjuje se za adaptaciju ljudi sa narkotičkom i alkoholnom zavisnošću.

Poznato je da Rodiola ima dobre lekovite efekte na urogenitalni sistem, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Poboljšava rad polnih organa, koristi se u kompleksnoj terapiji impotencije, klimaksa, oligospermije, poremećaja menstrualnog ciklusa, upale jajnika, policističnih jajnika, kao i mastopatije.

Mala ruska apoteka

Mala ruska apoteka