Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Miamiam: Indian vibe & letnji meni

Ljudi koji stvaraju Miamiam magiju, sa neumornom Marijom ispred i iza svega, nastavljaju da ispisuju jednu od najlucidnijih gradskih gastro priča. Čini se sve smeliji u formiranju menija, na aktuelnoj letnjoj verziji su se značajno proširili.

Možda ponajbolji dokaz kako se i koliko trude je broj gostiju u „bašti“ koja je zapravo „izmišljen prostor“ između parking mesta pod olistalim krošnjama u Kursulinoj što sve jeste simpatično, ali zaista je neverovatno da su dva mesta za parkiranje dobila prioritet u odnosu na letnju baštu. No, vratimo se meniju koji sada ima „Indian vibes“ segment.

Nikako ne propustite atraktivni Pani Puri gde na tri čašice sa različitim „napicima“ (jedan je na bazi cvekle, drugom je osnova jogurt, trećem nana…) stižu korpice sa salatom od leblebija, ne zna se koji je „kotlet“ ukusniji, da li pileći ili vege uz čatni od urmi, a tu je i nezaobilazni hrskavi papad hleb sa moćno pikantnim sezonskim čatnijem. Kari u nekoliko opcija (pileći, sa jajima, sa ribom) i alva od cvekle u slatkom delu zaokružuju ovaj gastro iskorak u Indiju koji je sada deo stalne postavke.

Letnji „klasičan“ Miamiam meni, koji je sve samo ne „klasičan“, donosi širu nego ikad paletu opcija za doručak od avokado tosta do Benedikt jaja sa lososom. U glavnom delu probali smo sjajne kobasice koje sami prave, jelo koje možda ne biste očekivali na ovom mestu, ali savršen balans ukusa u domaćim kobasicama začinjenim pistaćima i sušenim paradajzom, u sjajnoj pratnji komorača i pirea sa parmezanom donosi moćnu simfoniju ukusa.

Slatki tost iz restorana Miamiam

Slatki tost iz restorana Miamiam

Pravo „letnje jelo“, negde između salate i glavnog jela, stiže kroz pačetinu u korici od začina posluženu takođe sa slajsovima komorača, bejbi spanaćem i kelerabom – potpuno u stilu i na tragu ovdašnjih trendova. Na istom tragu stiže famozna Pavlova, naravno „dekonstruisana“ i naravno vrlo efektna, kao i nežne i rakošne vafle sa vanila kremom i jagodama. Da, sasvim drugačije od svih drugih, u svakom pogledu… i zato više nego topla preporuka za toplo leto i inače…