Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Persijski princ: Početna stanica jednog posebnog gastro putovanja

AUTOR: CityMagazine 27 Feb, 2019
Persijski princ: Početna stanica jednog posebnog gastro putovanja

Osnova toga je drevna filozofija da se u jednom jelu spajaju namirnice „tople prirode“, recimo orah, sa onima „hladne prirode“, kakav je recimo patlidžan, što u konačnom zbiru daje fenomenalno toplo predjelo Mirzaghasemi. Bogatstvo aroma i boja, tekstura i ukusa prožima se kroz sve ono što smo probali, počev od bogate „Salate iz prinčevske bašte“ (sa narom, jabukama, brokolijem, celerom i kajmakom) i Mast-O-Khair, sjajnog uvoda sa kremastim jogurtom, krastavcima, orasima i nanom do pomenutog patlidžana.

U glavnom delu, sa jedne strane bile su vrlo zanimljive kombinacije poput seckane jagnjetine sa žutim sočivom i sušenom limetom, Ghormen Sabzi – jagnjetina sa pasuljem i aromatičnim biljem i Fesendžan – piletina u sosu od nara i mlevenih oraha, a sa druge specijalitete sa grila kakvi su sjajni Đuđeh kebab: grilovani pileći file sa šafranom i ništa manje zanosan Logme kebab od mlevenog telećeg i jagnjećeg mesa.

Enterijer koji fino dočarava atmosferu bliskog i srednjeg Istoka

Enterijer koji fino dočarava atmosferu Bliskog i Srednjeg istoka

Kao dezert, nezaobilazne su baklave u kojima dominiraju pistaći, a tu je i originalni kremasti persijski kolač sa urmama punjen orasima. Enterijer koji fino dočarava atmosferu Bliskog i Srednjeg istoka, upotreba autentičnih receptura i začina, te ljubazno osoblje koje ume da pojasni i preporuči, sveukupno čine da ovo mesto bude početna stanica jednog novog i posebnog gastro putovanja.