Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Pizza Bar, meni proleće-leto

Tradicionalno i inovativno, na obe lokacije, i vračarskoj i novobeogradskoj, Pizza Bar u svojim neobičnim i udobnim baštama, naravno i u lokalima, predstavlja meni za sezonu proleće-leto. Kako su nas već godinama navikli, uzbudljivi momenti čekaju vas u svakom segmentu menija, te je preporuka da ih tako rasporedite da za svaki dolazak i svaki obrok i svaku priliku bude po nešto novo.
Doručak je ono na šta već duže vreme posebno obraćaju pažnju, prolećne gratinirane palačinke jedan su od predloga za početak topli(ji)h dana, sa filom od sira i zelja uz volšebni džem od slanine (!) i mladi luk, dok je drugi novitet vrlo zanimljiv i privlačan kiš Chevre sa pestom od bosiljka, pršutom, rukolom i tikvicama. U odeljku sendivča moćno pojačanje stiže kroz sjajnu fokaću sa pršutom i breasolom, dok je potaž od tikvica sa listićima parmezana i pestom savršen uvod u neki ozbiljniji obrok.

Piše: Peđa Kresojević

Ukoliko ste za „lakše forme“, tu su nove obrok salate, Biftek i Chevre, sa interesantnim prelivom od meda i timijana, a probana verzija sa biftekom, ukusnim pecivom sa parmezanom, baby povrćem i čipsom od pečuraka i raznog povrća donosi pravu rapsodiju ukusa na nepcima. Crveni rižoto sa jagnjetinom sa listovima cvekle, listićima badema i Ševreton sirom naprosto se topi na nepcima nežno prožimajući ukuse, dok je pikantna Arabiata nova među pastama. Ponosni noviteti famozne ovdašnje Meat Street mame uzdahe bez obzira da li je u pitanju Greek burger u tortilji ili Fish fillet burger, biftek sa vrganjima ili Ribeye taljata koja se služi uz gvakamoli i naćose. Nas je potpuno oduševila jagnjetina pekorino, efektno gratinirana sirom i zapečena uz finu selekciju povrća, a probali smo i novu morsku kombinaciju Frito misto u kojoj stižu pohovane lignje, gambori, dagnje, oslić…uz tartar sos i domaći pomfrit.

Kao i uvek kada je reč o Pizza Baru, obavezno ostavite mesta za slatki deo. Na (n)ovom meniju naprosto obavezan je sasvim letnji marakuja čoko mus sa neobičnim ukrštanjem tekstura i čokoladnih i voćnih ukusa, tiramisu je zaista pravi tiramisu i to odličan!, a Vanila pastis je divan omaž Lisabonu gde se čuveni Pastel de Nata kolač od vanile služi sa svežim jagodama i šlagom – apsolutni letnji hit. Jednostavo, novi meni više nego uspešno i umešno mami osmeh posle svakog zalogaja, čime Pizza Bar ostaje Your Happy Place. Mislite o tome ovog proleća i leta…