Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Predstavljen revolucionarni burger na biljnoj bazi

AUTOR: CityMagazine 27 May, 2019

Suštinske promene obično nastaju kada se zapitamo o stvarima koje izgledaju neupitne, ili očigledne. Kao na primer – zašto nam je potrebna životinja da bismo stvorili meso? Ili, zašto ne možemo izgraditi meso direktno iz biljaka? Upravo su to pitanja koja su dovela do inovativnih odgovora i prave revolucije u prehrambenoj industriji, čiji je jedan od predvodnika i kompanija Beyond Meat, koja je nedavno postala tema broj 1 mnogih svetskih medija.

Da bismo razumeli šta zapravo znači stvoriti meso iz biljaka, treba da znamo da meso, kao namirnicu, definišu četiri osnovna hranljiva bloka: proteini, masti, minerali u tragovima i voda. Ovi gradivni blokovi postoje i u biljnom svetu, zbog čega je kompanija Beyond Meat došla na ideju da upravo njih iskoristi za izgradnju mesa na biljnoj osnovi – bez žrtvovanja ukusa i teksture.

Beyond Burger – mnogo više od običnog burgera

Beyond Burger – mnogo više od običnog burgera

Tako je nastao i Beyond Burger – burger na bazi biljaka, tačnije izgrađen od proteina graška. Izolat proteina graška, od koga je ovaj burger napravljen, nudi visokokvalitetnu, visokoproteinsku opciju za sve one koji žele da jedu zdravije, ili koji brinu o životnoj sredini i zaštiti životinja. Jedna od najznačajnijih prednosti stvaranja proizvoda na bazi bilja, koji imaju iste ili više nutritivne odlike kao i meso, jeste i činjenica da se pri njegovoj proizvodnji koristi značajno manji procenat prirodnih resursa. Zabeleženo je čak 99 posto manje potrošene vode, 93 posto manje obradive zemlje, emitovano je 90 procenata manje štetnih gasova, koji izazivaju efekat staklene bašte, i sveukupno se troši 46 odsto manje energije – što ceo proces čini bitno efikasnijim i održivijim u odnosu na proizvodnju mesa od životinja.

Sa predstavljanja novog burgera

Sa predstavljanja novog burgera

Gosti na degustaciji ovoj jedinstvenog biljnog burgera, koji je u ponudi ekskluzivno u METRO radnjama, uverili su se da je Beyond Burger podjednako sočan i ukusan kao i tradicionalni burger od govedine, kao i da se priprema na potpuno isti način. Ono što čini značajnu razliku jeste da je mnogo zdraviji od tradicionalnog burgera, zato što u svom sastavu ne sadrži holesterol i zasićene masti, kao ni gluten, ni soju. Beyond Burger idealna je opcija za vegane, vegeterijance, one sa netolerancijom na mlečne proizvode, ali i sve koji traže visokokvalitetan proteinski obrok. Naravno, ovaj inovativni burger, kao predstavnik omiljene brze hrane, čini siguran izbor za sve ljubitelje dobrog zalogaja ili ugostitelje koji žele da kvalitetnim i ukusnim proizvodima obogate svoje menije i ispune potrebe i želje svih gostiju.

Dobar izbor iz više razloga

Dobar izbor iz više razloga

Predlog pripreme Beyond burgera, sa ementaler sirom i METRO chef sendvič sosom:

Potrebne namirnice:

  • Beyond Burger
  • Burger pecivo
  • METRO chef sendvič sos
  • ARO ementaler listići
  • Zelena salata
  • METRO Chef kiseli krastvac
  • METRO Chef spicy wedges

Priprema:

Beyond Burger ispržiti. Burger pecivo premazati METRO chef sendvič sosom i na njega složiti Beyond Burger i ARO ementaler. Garnirati kiselim krastavcem i zelenom salatom. Uz burger servirati METRO Chef spicy wedges.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Naučnici su otkrili način da obnove zube za…

Kada ste odrasla osoba, zvuči zastrašujuće da samo i pomislite da biste mogli da izgubite zube, ali to je situacija…

Koliko je zaista loše spavati sa kontaktnim sočivima?

Veliki broj ljudi zbog iscrpljenosti često zaboravi da izvadi sočiva uveče pa sa njima i ode na spavanje.

Znate li šta je refleksologija i kako vam…

Refleksologija je vrsta alternativne terapije koja se zasniva na ideji da različite tačke na stopalima (i rukama) odgovaraju specifičnim mišićima…

Home Made Shop: Savršen slatki kutak na još…

Koncept koji se pokazao kao više nego uspešan u novobeogradskom šoping centru Mercator, upravo je otvoren u BIG Fashion centru…