Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Restoran Campania organizuje obuku za pravljenje originalne napolitanske pice

AUTOR: CityMagazine 30 Apr, 2019
Restoran Campania organizuje obuku za pravljenje originalne napolitanske pice

Kroz kontinuiranu saradnju, studenti ove škole ali i svi drugi zainteresovani, imaju jedinstvenu priliku da kroz teorijsku i praktičnu obuku steknu unikatna znanja o svakom koraku u pravljenju čuvenog specijaliteta koji je i potekao upravo iz Napulja. Od izbora brašna i svih ostalih sastojaka, do završnog koraka u peći na drva, ceo kurs prati maestro Gabriele Costabile.

Završni koraci i sam ispit obavljaju se u tratoriji Campania gde smo mogli da probamo nekoliko novih sjajnih kreacija poput neobične pice sa kremom od bundeve, vrganjima, mortadelom i ruzmarinom, sjajne sa škampima, sicilijanskim kaparom i bufalo mocarelom, do morske kombinacija sa tunom, crvenim lukom i limunom i suptilne sa rikotom, lososom i šarenim biberom.

Upotreba Molini Pizzuti brašna koje se melje na specijalan način na kamenim mlinovima daje testu kvalitet više i poseban osećaj na nepcima, a sve ovo pokazuje kako i koliko kreativni tim restorana Campania posvećeno radi na očuvanju autentičnih aroma i atmosfere.

Izdvojeno za tebe

Ovo je razlika između probiotika i prebiotika

Ne treba mešati probiotike i prebiotike. Oni predstavljaju ravnotežu dva tipa bakterija koje pomažu da sve fukcioniše kako treba u…

Vin et baguette: Jedinstvena francuska kuhinja koja se oseti u svakom zalogaju

Verujemo da već po imenu nećete pogrešiti koja je kulinarska orijentacija ovog mesta, ali svakako nemojte da pogrešite i propustite…

Evo šta znači kada vam „igra” oko

Ne radi se zapravo o igranju oka, već o mišićima vašeg kapka. On može da se pomera usled nedostatka sna,…

Tihi simptomi anemije koje ne treba ignorisati

Ako se konstantno osećate onemoćalo, možda je vreme da povećate unos gvožđa i vitamina B12.