Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Slatko, a bez šećera

AUTOR: CityMagazine 10 May, 2019
Slatko, a bez šećera

Recepti za dobro raspoloženje – sa niskokalorijskim zaslađivačem

Sladoled sa stevijom

Potrebni sastojci:

  • 1 kilogram iseckanih jagoda
  • isceđen sok od narandže i limuna
  • 1 šolja mleka
  • 500 ml slatke pavlake
  • 4 žumanceta
  • pola kašičice zaslađivača „stevija” u prahu
  • pola kesice želatina
Stevia je zdravija od običnog šećera

Stevija je zdravija od običnog šećera

Način pripreme:

Jagode sa sokom skuvati na laganoj vatri. U međuvremenu rastopiti želatin u malo vode i dodati skuvanoj masi. U drugoj šerpi žumanca izmešati sa mlekom i stevijom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Posle toga dodati slatku pavlaku. Spojiti obe mase, izmešajte i stavite u zamrzivač da se ohladi.

Banana kolač

Potrebni sastojci:

  • 4 banane
  • 2 šolje usitnjenih ovsenih semenki
  • 1 šolja izrendanih jabuka
  • malo arome od vanile
  • 1 kašika cimeta
  • pola kašike muškatnog oraščića
  • pola kašičice „stevije” u prahu
  • pola šolje suvog grožđa
  • malo iseckanog badema
Ne mora sve da bude puno šećera da bi bilo ukusno

Ne mora sve da bude puno šećera da bi bilo ukusno

Način pripreme:

Pleh treba obložiti papirom za pečenje i zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusovih. Banane se zgnječe i pomešaju se sa ostalim sastojcima. Smesa se vadi kašikom i stavlja u pleh po sisemu jedna kašika, jedan kolač. Potrebno je peći kolače oko pola sata.

Čia puding sa jabukama

Potrebni sastojci:

  • 2 kašičice čija semenki
  • 1 šoljica jogurta
  • manje od pola kašičice „stevije” u prahu
  • 1 jabuka
  • 2 kašike ovsenih mekinja
  • malo cimeta
U čia puding se može dodati razno voće

U čia puding se može dodati razno voće

Način pripreme:

Sve sastojke, osim jabuke, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Ujutru dodati iseckanu jabuku i pomešati sa ostalom smesom. Ovaj puding se preporučuje za doručak ili užinu.