Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Thai Zone: Novi meni tajlandske kuhinje

AUTOR: Peđa Kresojević 30 Jan, 2019
Thai Zone: Novi meni tajlandske kuhinje

Za početak, nikako ne propustite sasvim neobične Spicy Corn (pikantne hrskave kukuruzne ćufte), prolećne rolnice su sasvim drugačije od onih na koje ste navikli, a Satai piletina su ražnjići savršeno mekani i savršeno sočni u pratnji maštovitih soseva koje sami prave. U nastavku neka od supa jednostavno je must, teško je odlučiti da li je bolja nežna i kremasta Tom Kha sa kokosovim mlekom ili ljutkasta tradicionalna Tom Yum sa škampima.

Prelep prizor u restoranu Thai Zone.

Prelep prizor u restoranu Thai Zone.

Salate su takođe dobile značajno proširenje, za neki sledeći put ostala je Nam Tok sa svežom mint biftek fuzijom, kao i Cashew chicken sa indijskim orahom i Pad Kra Pow sa pikantnim svinjskim fileom i jajetom. Novitet u vidu karija sa ananasom i te kako je opravdao očekivanja savršenom simfonijom ukusa od slatkog do ljutog, dok je Pad Wun Sen doneo fino ukrštanje kristalnih rezanaca sa sočnom mariniranom piletinom. Pijane nudle u voku, škampi i losos u nekoliko verzija samo su deo inspiracije za nove posete, a u slatkom delu noviteti su tajlandski crni pirinač preliven kokosovim mlekom sa kriškama manga i nežna voćna pannacotta.

Više nego korektne cene, lucidne kreacije na tanjiru u svakom pogledu, od vizuelnog do simfonije ukusa na nepcima, a sve to u simpatičnom prostoru uz najavu bašte savršena su pozivnica za savršeno putovanje originalnim thai ukusima…