Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Thai Zone: Novi meni tajlandske kuhinje

Restoran koji nas je osvojio na prvi susret i prvi zalogaj, u (n)ovu godinu ulazi sa novim, proširenim menijem (do)dajući tako još pregršt povoda da upoznate magičnu tajlandsku kuhinju, istražite neke nove varijacije ukusa i otvorite sasvim nove gastro svetove.
Neveliki, ali zato vrlo dopadljiv prostor u novobeogradskom naselju Belvil u odnosu na našu prošlu posetu dobio je niz detalja koji su čitav ambijent učinili još autentičnijm i razigranijim, a nezaobilazan širok osmeh kompletnog tima restorana „Thai Zone” je onaj čaroban sastojak koji ovo mesto čini tako posebnim. Naravno, sve ovo možete i da poručite za dostavu, ali je naš predlog da naručite neku od famoznih ice tea kombinacija (sa mangom, kokosom, đumbirom…) i na miru prelistate efektan jelovnik koji odnedavno ima niz novih, vrlo uzbudljivih momenata.

Za početak, nikako ne propustite sasvim neobične Spicy Corn (pikantne hrskave kukuruzne ćufte), prolećne rolnice su sasvim drugačije od onih na koje ste navikli, a Satai piletina su ražnjići savršeno mekani i savršeno sočni u pratnji maštovitih soseva koje sami prave. U nastavku neka od supa jednostavno je must, teško je odlučiti da li je bolja nežna i kremasta Tom Kha sa kokosovim mlekom ili ljutkasta tradicionalna Tom Yum sa škampima.

Prelep prizor u restoranu Thai Zone.

Prelep prizor u restoranu Thai Zone.

Salate su takođe dobile značajno proširenje, za neki sledeći put ostala je Nam Tok sa svežom mint biftek fuzijom, kao i Cashew chicken sa indijskim orahom i Pad Kra Pow sa pikantnim svinjskim fileom i jajetom. Novitet u vidu karija sa ananasom i te kako je opravdao očekivanja savršenom simfonijom ukusa od slatkog do ljutog, dok je Pad Wun Sen doneo fino ukrštanje kristalnih rezanaca sa sočnom mariniranom piletinom. Pijane nudle u voku, škampi i losos u nekoliko verzija samo su deo inspiracije za nove posete, a u slatkom delu noviteti su tajlandski crni pirinač preliven kokosovim mlekom sa kriškama manga i nežna voćna pannacotta.

Više nego korektne cene, lucidne kreacije na tanjiru u svakom pogledu, od vizuelnog do simfonije ukusa na nepcima, a sve to u simpatičnom prostoru uz najavu bašte savršena su pozivnica za savršeno putovanje originalnim thai ukusima…