Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Umeće u ukusu ostaje zapisano

AUTOR: CityMagazine 01 Jun, 2019

Dobro je poznato da je za pripremu ukusne hrane potrebno mnogo truda, umešnosti i iskustva. U Zlatiborcu se te vrednosti poštuju i od njih se ne odstupa. Upravo je to razlog što se nikada ne uzmiče pred kompromisima, pa se tako Zlatiborac proizvodi, isključivo, dime na bukovom drvetu. Bukovo drvo sa sobom nosi duh prošlog vremena, a meso koje se na njemu dimi ima karakterističan ukus koji se voli i sa bližnjima deli.

Umeće koje su nesebično podelili naši preci, nije samo veština u pravljenju najboljih komada od mesa, već je to i ljubav koju porodica neguje i daruje. Tu ljubav Zlatiborac čuva u sebi i, zahvaljujući njoj, vrata toplog doma su uvek otvorena za sve dobronamerne goste. Zbog toga se svaki proizvod sa ponosom nudi svima, a recept čuva za naredne generacije, dok je umeće zaveštano nasleđe koje se prenosi s kolena na koleno.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Konzumirajte ovih devet namirnica ako nerado pijete vodu

Verovatno je svima već preko glave da slušaju o tome koliko je važno dnevno popiti što više vode. Jedni se…

Osetite ukus Grčke: Velikom žurkom najavljeni Grčki dani u Super Veru

Počevši od 1. juna, pa u narednih mesec dana, ljubitelji grčke gastronomije imaće priliku da uživaju u raznovrsnim specijalitetima u…

Ružo rumena: Stari sjaj ugostiteljstva

Ukoliko želite da osetite čari tradicionalne kuhinje, ugostiteljstva i topline kojima su plenile kafane nekada, preporučujemo da posetite novootvoreni restoran…

Zaslađivači nam pomažu u održavanju željene telesne mase

Svako od nas bi trebalo da zna šta je najveća pretnja njegovoj liniji. Bilo da su to slane ili slatke…