Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Vin et baguette: Jedinstvena francuska kuhinja koja se oseti u svakom zalogaju

AUTOR: CityMagazine 28 Apr, 2019
Vin et baguette: Jedinstvena francuska kuhinja koja se oseti u svakom zalogaju

Verujemo da već po imenu nećete pogrešiti koja je kulinarska orijentacija ovog mesta, ali svakako nemojte da pogrešite i propustite da okusite originalnu francusku kuhinju u ovom više nego šarmantnom restoranu. Sa enterijerom koji skladno spaja rustično i moderno, minimalistički dizajn i toplinu drveta, Vin et baguette vas vodi na neodoljivo putovanje autentičnim ukusima i mirisima Francuske.

Bez obzira da li ste se smestili na donjem ili nešto intimnijem gornjem, nepušačkom nivou, da li ste u većem društvu za velikim stolom ili biste savršen kroasan za doručak, ovo mesto ima prepoznatljiv francuski šmek i šarm za svako doba dana. Neki od omleta, croque monsieur ili kroasani uz kafu ili čaj, idealni su za početak dana, a najavljena bašta biće idealan ambijent za predstojeći period.

Kada dođete na ručak ili večeru, nikako ne propustite da obrok otvorite famoznom selekcijom sireva i pršuta iz regiona Auvergne uz baget koji sami prave u nekoliko verzija i maslinovo ulje iz Provanse i… samo se prepustite simfoniji ukusa.

Karpaćo od bifteka sa rukolom

Karpaćo od bifteka sa rukolom

Svakako čuvajte mesta za nastavak, jedan od favorita svakako je savršen tatar od mesa koje se ručno seče i servira sa žumancem odozgo i zelenom salatom sa strane, a tu je i italijanska verzija ovog specijaliteta sa bosiljkom, rukolom… Supa od luka naravno da je obavezna kao i foie gras, a dalji izbor zavisi od vaših afiniteta, odnosno od dnevne ponude ispisane na tabli koja je zasnovana na izboru svežih namirnica, a svedena taman tako da bude za svakog ponešto.

Kafa, ručno rađena madlena, sjajni tarte tatin, magični creme brule i moćni čokoladni mus

Kafa, ručno rađena madlena, sjajni tarte tatin, magični creme brule i moćni čokoladni mus

Piletina „Normandie“, losos sa taljatelama u belom sosu, ćuretina u sosu od kestena, konfitirana pačetina „parmentier“ sa pireom, te nekoliko zanimljivih velikih salata, inspiracija su za nove i nove dolaske. Činjenica da je vlasnik restorana sa dugogodišnjim ugostiteljskim iskustvom u Parizu oseti se u svakom detalju svakog tanjira, a posebno je zanimljiva široka ponuda francuskih vina koje možete kupiti i za kućnu konzumaciju.

Za kraj, volšebna šetnja slatkim ukusima uz savršen gutljaj kafe – „gurmanska kafa“ koju čine pomenuta šoljica kafe, ručno rađena madlena, sjajni tarte tatin, magični creme brule i moćni čokoladni mus. Jednostavna a jedinstvena francuska kuhinja koja se oseti u svakom zalogaju i svakom gutljaju, vrlo prijatna atmosfera i diskretno osoblje uz francusku muziku, u zbiru su više nego iskrena preporuka da otkrijete ovo mesto, i te kako vredno pažnje!