Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

4 stvari koje svaki zubar želi da znate

AUTOR: CityMagazine 11 Feb, 2019

Zato pročitajte 4 saveta koji će vam pomoći da zadržite zube lepim i zdravim pre i posle redovnog pregleda kod vašeg stomatologa.

1. Koja je najbolja zubna pasta?

Nađite pastu za zube koja sadrži što je moguće manje hemikalija i visoku pH vrednost (manje kisele). Treba da sadrži što manje glicerina, fenola i veštačkih boja. Takođe, pasta mora da sadrži i fluoride određene koncentracije.

2. Kako se treba pobrinuti za četkicu?

Klasičnu četkicu za zube sa najlonskim dlačicama treba zameniti svakih 2 do 3 meseca, a četkice sa električnom glavom na 4-6 meseci. Takođe je važno da četkica za zube uvek bude potpuno osušena pre nego što je stavite u plastičnu posudu. Obavezno izbegavajte da je držite u zatvorenoj posudi ili sa četkicama drugih ukućana.

3. Kako možete prirodno izbeliti zube?

Čišćenje zuba mešavinom zdrobljenih jagoda i malo sode pomaže u uklanjanju mrlja i osvežavanju. To se može učiniti sigurno jednom do dva puta mesečno. Takođe pomaže ispiranje usta vodenim rastvorom koji sadrži vodonik-peroksid.

4. Kako možete da zaštite zube od mrlja od kafe?

Pranje usne šupljine vodom odmah nakon ispijanja kafe pomaže da se neutrališe pH. Malo mleka u kafi takođe može pomoći u promeni boje vaših zuba.

Pridržavajte se više biljne ishrane i pijte dosta negazirane vode. Takođe izbegavajte hranu sa puno šećera, nezdrave grickalice, gazirane sokove i brzu hranu.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Alpecin C1 kofeinski šampon: Vaš saveznik u borbi…

Gubitak kose je jedan od velikih problema sa kojim se suočavaju muškarci. Stručnjaci iz nemačke kompanije Dr. Wolff su klinički…

Kako da uspešno započnete meditaciju

Sve više novih istraživanja ističe kako je meditacija veoma zdrava i može biti korisna za sve ljude, bez obzira na…

Koliko su mačke opasne po trudnice?

Toxoplasma gondii. Reči zvuče kao da su potekle iz horor filma, u kom će zlokobni vanzemaljski želatin pobeći iz laboratorije,…

Udruženje sirara prvi put u Srbiji

Šta čini dobar i kvalitetan sir, sa kojim namirnicama možemo uparivati različite vrste, koja vina idu uz kamamber i bri,…