Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li perete zube na pravi način?

AUTOR: CityMagazine 22 Mar, 2019
Da li perete zube na pravi način?

Kako biste imali zdrave zube, potrebno je da sistematično očistite njihovu površinu pastom sa fluorom oko 2 minuta i taj proces ponovite bar još jednom u toku dana. Nažalost, ljudi su navodno toliko zauzeti u današnje vreme da im je teško da izdvoje i toliko vremena.

Budući da zubi nakon obroka malo omekšaju, bolje je da sačekate bar pola sata pre nego što ih operete, a kada to budete radili, obratite pažnju i na desni. Preporučuje se da ne pritiskate četkicu prejako, ali ni preslabo. U svakom slučaju ne smete sebi da dozvolite da ne odstranite sve ostatke hrane, inače rizikujete karijes i druga bakterijska oboljenja.

Postoje dokazi da su električne četkice za zube bolje od običnih, ali i ako njih koristite, opet je poželjno da budete sistematični.

Čuvajte zdravlje zuba kako bi imali savršen osmeh

Čuvajte zdravlje zuba kako biste imali savršen osmeh

Pranje zuba pomaže u borbi protiv bolesti desni, dok pasta sa fluorom zaustavlja karijes. Iz tog razloga je bitno da ne isperete usta vodom nakon što ste ispljunuli pastu. Isti savet važi i za korišćenje tečnosti za ispiranje usta. Podsećamo vas da ona sama po sebi nije dovoljna za čišćenje zuba, ali je možete koristiti nakon pranja zuba četkicom.

Konac za zube i interdentalne četkice su vaš saveznik u borbi protiv bolesti desni, ali je preporučljivo da konsultujete svog zubara pre njihove upotrebe.

Izdvojeno za tebe

Makaronsi: Istorija ukusne poslastice

Omiljena francuska poslastica, ljupki kolačići makaronsi, danas slave rođendan! Različitih boja, hrskave spoljašnjosti i ukusnog fila, makaronsi su verovatno jedan…

Evo zašto Bil Gejts kaže da je srećniji sada nego kada je imao 25 godina

Bil Gejts je nedavno odgovarao na pitanja korisnika društvene mreže Reddit, gde su pitanja obujhvatila različite teme. Sve je započelo…

Da li postoje slatkiši koji mogu biti od koristi deci u razvoju?

Svaki roditelj želi da njegovo dete bude zdravo, posebno u periodu koji je ključan za njegov rast i razvoj. Ipak,…

Kako depresija utiče na promene u izražavanju

Depresija i anksioznost su najzastupljeniji mentalni poremećaji. Predviđanja kažu da će u narednoj deceniji depresija biti vodeći uzročnik za odsustvovanje…