Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo zašto Bil Gejts kaže da je srećniji sada nego kada je imao 25 godina

AUTOR: CityMagazine 20 Mar, 2019

Kada su ga upitali da li je srećan i šta je to što ga čini srećnim, suosnivač Majkrosofta je odgovorio da jeste, i to mnogo više nego što je očekivao kada je bio u dvadesetim i tridesetim godinama. Priznaje da je život bio zabavan kada je bio mlađi, ali da ima nekoliko faktora koji ga sada čine srećnijim i ispunjenijim. Ovo su njegovi saveti kako da i vi radite na svojoj dugoročnoj sreći.

Slušajte sebe

Svakome se može desiti da mu se ne sviđa gde se nalazi sa finansijske, poslovne ili neke druge strane. Možda vam se čini da neke odluke nepovratno utiču na vaš život, ali to ne mora da bude tako. Ukoliko imate onaj unutrašnji glas koji vas tera da se pitate šta to radite i zašto, verovatno je vreme za neku promenu. Zapitajte se šta je to što je vama najvažnije i čime biste želeli da se bavite. Pratite taj instinkt, jer u suprotnom, možete se zaglaviti u nepoželjnoj situaciji zauvek.

Dajte drugima

Samo kroz davanje možemo nešto i da dobijemo

Samo kroz davanje možemo nešto i da dobijemo

Poznato nam je da je Gejts uložio neverovatne sume u dobrotvorne svrhe i iako ne mogu baš svi da učine isto, možemo na razne druge načine dati i pomoći drugima. Bilo da je u pitanju donacija za nečiju borbu sa bolešću ili za neku dobrotvornu organizaciju, to je zdravo, pomoći će nam da se osećamo bolje i razviti osećaj zahvalnosti za to što imamo. Oni koji nemaju finansijskih sredstava, mogu da poklone nekom i svoje vreme, tako što će biti mentor, podržati neki cilj volontiranjem i uopšte činjenjem usluga onima kojima su potrebne.

Vodite računa o svom telu

Gejts kaže da vežbe i fizička aktivnost vode ka sreći i naučno istraživanje se slaže sa njim. Svaka vrsta vežbe, bez obzira na intenzitet i trajanje, poboljšava raspoloženje i pomaže u borbi protiv depresije, anksioznosti i stresa. Nebitno je da li ćete se aktivirati u teretani, kod kuće ili na teniskom terenu kao Gejts, bitno je da ostanete aktivni, jer će vam telo biti zahvalno.

Stavite porodicu na prvo mesto

Porodica mora da bude najvažnija

Porodica mora da bude najvažnija

Kada vam porodica nije na prvom mestu, već se fokusirate na posao i karijeru, to vas može koštati zdravlja i svađa kod kuće. Gejts je svoje prioritete adaptirao tako da mu se porodica uvek nalazi na prvom mestu. Ukoliko mislite da će vaša karijera patiti zbog ovakve postavke, probajte da prvo odredite ono što morate da ostvarite sa decom i partnerom, pa onda na isti način odredite šta morate da postignete na poslu. Samo uz balans između te dve oblasti života može se voditi ispunjen i uravnotežen život.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

Da li postoje slatkiši koji mogu biti od koristi deci u razvoju?

Svaki roditelj želi da njegovo dete bude zdravo, posebno u periodu koji je ključan za njegov rast i razvoj. Ipak,…

Kako depresija utiče na promene u izražavanju

Depresija i anksioznost su najzastupljeniji mentalni poremećaji. Predviđanja kažu da će u narednoj deceniji depresija biti vodeći uzročnik za odsustvovanje…

Evo kada je najbolje da tokom dana unosite vitamin C

Vitamin C može da učini dosta za vaše telo, ali ne ukoliko vam izaziva mučninu ili zaboravite da ga uzimate…

Savršeno aranžirani japanski specijalitet je pravi melem za oči

Mnogi ljudi se slažu da je sašimi (japanski delikates koji se sastoji od tanko isečenih komada ribe ili drugog mesa)…