Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Jubilarni 20. Jesenji Rosa festival zdravlja Beograd, 30. i 31. oktobar 2019. godine, Dom Vojske Srbije

AUTOR: CityMagazine 08 Oct, 2019
Jubilarni 20. Jesenji Rosa festival zdravlja Beograd, 30. i 31. oktobar 2019. godine, Dom Vojske Srbije

Pod sloganom „Zlatni jubilej zdravlja”, 30. i 31. oktobra 2019. godine, u Domu Vojske Srbije (Ulica Braće Jugovića 19) u Beogradu, biće održan jubilarni 20. Jesenji Rosa festival zdravlja. U okviru festivala, posetioci bez zdravstvene knjižice i čekanja moći će da provere svoje zdravlje, da čuju predavanja na aktuelne teme iz oblasti medicine i posavetuju se sa eminentnim zdravstvenim stručnjacima. Na manifestaciji učestvuju domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom. 

Na manifestaciji će biti otvorena izložba fotografija 20 festivala u 20 slika, a biće organizovan i Rosa kutak za dojenje, gde će mame moći da dođu sa bebama i dobiju savete stručnjaka u vezi sa dojenjem. Zainteresovani posetioci će moći da saznaju sve o rezultatima istraživanja o navikama u ishrani ljudi u Srbiji, koje je uradilo Delez Srbija. Biće to prilika da posetioci na panel diskusiji čuju od stručnjaka iz različitih oblasti koliko se zdravo hranimo, da li čitamo deklaracije i koliko obraćamo pažnju na sastav proizvoda prilikom kupovine.

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima na temu pravilne ishrane i kardiovaskularnih bolesti i dobiju bodove za obnavljanje licence, a veliki značaj imaće i stručni simpozijum na temu ranog razvoja dece. Za mališane će biti organizovan „Holi dečiji kutak” i „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i razbiju strah od „belih mantila”, kao i „Apoteka za medvediće” koju će voditi studenti farmacije.

Posetioci će moći da provere svoje zdravlje

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja, nastupi dečijih plesnih klubova, masaže, radionice za mlade i promocije knjiga. Predavanja za zainteresovane posetioce držaće najeminentniji stručnjaci iz oblasti medicine. Biće održane i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. Predstavnici Farmaceutske komore Srbije imaće savetodavnu ulogu za one koji koriste hroničnu terapiju.

„Na ovom jubilarnom festivalu dodelićemo priznanja u tri kategorije: za jednog lekara, medicinsku sestru i udruženje pacijenata za humani doprinos na polju brige o zdravlju građana Srbije. Biće održane tribine za predškolce, osnovce i srednjoškolce, radno aktivno stanovništvo i najstarije sugrađane. Ulaz na festival je besplatan zahvaljujući Rosi i Maksiju”, istakla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala.

Vrata Doma Vojske Srbije biće otvorena za posetioce oba dana festivala od 10 do 20 sati.

Fotografije: Unsplash

Jesenji Rosa festival zdravlja Beograd

Braće Jugovića 19
30.Oct 2019
Domu Vojske Srbije
Besplatno