Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako da uspešno započnete meditaciju

AUTOR: CityMagazine 06 Feb, 2019
Kako da uspešno započnete meditaciju

Istina je da svako može da proba da se bavi meditacijom i da u tome uspe. Potrebno je samo da pronađete svoj način, a ne da se opterećujete gomilom pravila. Ovo su neki saveti kako da sve započnete jednostavno i uspešno.

Otkrijte šta vam prija

Svi benefiti meditacije neće vam uopšte pomoći ako se njoj posvetite tako da vam se ne sviđa ni jedan jedini trenutak. Morate pronaći pristup koji će vam prijati, kako biste zaista mogli da iskoristite vreme koje posvećujete tome. Postoje razne vrste meditacije koje možete istražiti i razni načini na koje se njima možete baviti.

I kratak početak je dovoljan

Svaki početak je bolji od nule

Svaki početak je bolji od nule

Kao i kod mnogih drugih disciplina, ne treba se opterećivati time koliko vremena možete posvetiti tome u početku, već je važno da počnete. Čak i deset minuta meditacije dnevno je dovoljno da osetite neku promenu u organizmu i motivišete sebe da nastavite sa tim, a povećanje dužine trajanja lako će doći i naknadno.

Udobno se smestite

Možete naići na različite preporuke o položaju za meditaciju i na kojim mestima to ljudi rade. Ne morate se ograničiti na ono što je neko drugi preporučio, već sami ispitajte šta vam najviše prija. Ključno je da se u tom trenutku osećate udobno i prirodno, jer u suprotnom ne možete doći do rezultata ako vam položaj tela predstavlja samo još jednu prepreku.

Aplikacije mogu pomoći

Telefon vam može pomoći, ali to procenite sami

Telefon vam može pomoći, ali to procenite sami

Različita su mišljenja u vezi sa aplikacijama za meditaciju, jer neki smatraju da su one gubljenje vremena, dok se drugi kunu da bez njih ne mogu. Najbolji savet je da isprobate i sami jednu ili više njih i vidite da li vam odgovaraju. U najgorem slučaju, potražićete neki drugi način da pomognete sebi u ostvarenju cilja.

I neuspeh je normalan

Možda nećete uvek moći dovoljno da se koncentrišete na meditaciju ili da dovoljno opustite mišiće, ali to je sve u redu. Svakome se može desiti i najbitnije je da vas to ne odvrati od celog procesa i da nastavite da se trudite. Kao i svaka druga vrsta vežbe, i ova mora da se ponavlja dok se ne usavrši.