Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako pravilno da hodate u visokim štiklama?

AUTOR: CityMagazine 10 Mar, 2018
Kako pravilno da hodate u visokim štiklama?

Kako da hodate u visokim štiklama a da to izgleda zanosno a ne nespretno? To je ono što se mnoge žene pitaju, i istovremeno zamišljaju sebe kako hodaju u viskokim potpeticama kao manekenke na pisti ili glumice na crvenom tepihu. Njihov hod im deluje sigurno, samouvereno, a na sceni izgledaju kao da su rođene u štiklama. Ali jednu stvar morate da shvatite – hodanje u visokim potpeticama se uči! Žene ne odustaju od cipela s štiklom, iako često deluju u njima kao da su popile malo više, žale se na konstantne bolove u nogama, ali uz pomoć malih trikova koje smo vam spremili, nećete više imati bojazan da li da ih obujete, već čete hodati kao Viktorijini anđeli.

Kako pravilno da hodate u visokim štiklama?
Kako pravilno da hodate u visokim štiklama?

Da biste pravilno hodale morate da imate zdrave i fleksibilne nožne zglobove i kolena, kao i čvrste i zategnute mišiće butina i stomaka. Najbolja vežba je da se svakoga dana, bosih nogu, ali na prstima, nekoliko puta popnete i siđete niz dvadesetak stepenika i da bar 5 minuta održavate ravnotežu na ivici jednog stepenika.

Takođe, kako biste naučile da hodate u cipelama na štiklu, trebalo bi da potpuno ispravite kičmu i vrat, isprsite se maksimalno, da zategnete mišiće stomaka i što više ih uvučete. Na taj način ćete automatski težinu tela prebaciti na pete i sebi olakšati hodanje. Pravite male korake, jer što su više štikle to su koraci manji i obavezno vodite računa da, uz blago njihanje bokovima, težinu tela prebacujete sa pete na prste, a nikako sa pete na jastučiće ispod prstiju. Ukoliko nismo uspeli da vam objasnimo, pogledajte video.