Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ljudima sa aknama sporije stari koža

AUTOR: CityMagazine 05 Jul, 2019
Ljudima sa aknama sporije stari koža

Naime, naučnici su došli do saznanja da lice osobe koja ima akne sporije stari od lica osobe sa manje masnom kožom. Ako se ovo pokaže tačnim i nakon podrobnije analize, to znači da čitava tragedija pubertetskih akni konačno dobija smisao. Majka priroda nam je dala akne u mladosti da bi naše lice izgledalo bolje u kasnijim godinama!

Verovatno se pitate kako je to moguće? Pa, reći ćemo vam da sve zavisi od telomera. To su završeci hromozoma čija dužina određuje koliko brzo će se desiti proces starenja. Što su oni duži, to su veće šanse da koža zadrži mladalački izgled i nakon više decenija. Dobra vest za sve koji imaju akne ili mitesere je da su kod njih telomeri duži nego kod osoba sa naizgled zdravijom kožom. To znači da će se oni kasnije suočiti sa borama i drugim spoljnim manifestacijama starenja.

Moramo priznati da nam ova naučna studija daje razlog za optimizam, ali treba napomenuti da njeni autori pozivaju na dalju analizu koja će definitivno potvrditi njihov neočekivani zaključak.

Izdvojeno za tebe

Evo kako da unosite dovoljno vlakana ako ste na dijeti

Pre malo više od jedne decenije, dijete u kojima možete da jedete masnu hranu su bile predmet podsmeha. Danas, međutim,…

Grand Freeze – pravo kremasto letnje osveženje!

Leto je stiglo u grad, a sa njim i vrućine! Pravi način da se rashladite i uživate u kafi i…

3×3 Challenger u SC Stadion

Ovog leta se prvi put u Beogradu održava FIBA oficijalni 3x3 Challenger turnir. U subotu od 18h u SC Stadion…

Šta se zaista desi kada progutate žvaku?

Sigurno su i vama dok ste bili mali govorili da ne smete da progutate žvaku jer će vam ostati u…