Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nauka kaže da je ovo najbolji način za gubljenje kilograma

AUTOR: CityMagazine 13 Mar, 2019
Nauka kaže da je ovo najbolji način za gubljenje kilograma

Ipak, ova naizgled dosadna metoda može da vam oduzme manje vremena nego što ste mislili – prema najnovijem istraživanju, potrebno je samo 15 minuta dnevno.

Istraživači sa Univerziteta u Vermontu i Univerziteta u Južnoj Karolini sproveli su šestomesečnu studiju u kojoj je 142 učesnika beležilo dnevnu potrošnju hrane i pića, uključujući unos kalorija i masti.

Aplikacije vam mogu pomoći da kontrolišete unos kalorija

Aplikacije vam mogu pomoći da kontrolišete unos kalorija

Otkriveno je da su ljudi koji su bili najuspešniji u programu mršavljenja (oni koji su izgubili 10 odsto svoje telesne težine) potrošili u proseku 14,6 minuta beleženja kalorija svakoga dana do kraja programa. U početku im je trebalo 23,2 minuta dnevno da bi do kraja istraživanja ta cifra spala na svega 15 minuta.

Istraživači su takođe otkrili da je učestalost logovanja na aplikaciju ta koja je najbliže povezana sa uspešnim gubitkom težine, a ne količina vremena provedenog na samom beleženju kalorijskog unosa i potrošnje.

Samodisciplina je ključna

Samodisciplina je ključna

U želji da vas podstaknemo da probate ovaj metod, sa vama delimo neke od efikasnih predloga aplikacija za brojanje kalorijaMyFitnessPal, Nutra Check i Lose It. Iako verujemo da će vam one pomoći da se rešite suvišnih kilograma, ne zaboravite na samodisciplinu koja u ovakvim situacijama igra ključnu ulogu. Srećno!

Izdvojeno za tebe

Gradonačelnik Bolonje neće da čuje za špagete bolonjeze

Kada čujemo za špagete bolonjeze, to obično po navici povezujemo sa italijanskim gradom Bolonjom. Međutim, gradonačelniku ovog grada je dosta…

Biofar Direct proizvodi sa aktivnim sastojcima

CELL-IN DELIVERY tehnologija je ekskluzivna Biofar inovacija koja omogućava trenutno i produženo dejstvo aktivnih sastojaka u Direct proizvodima.

Da li ste znali da slanina stvara zavisnost?

Kada bi se hrani dodeljivale nagrade, slanina ne bi imala visoko mesto u kategoriji zdravlja, ali bi mogla da osvoji…

Da li je ovo posao o kome smo sanjali?

Svako ima neku ideju o tome šta bi voleo da radi u životu i kako izgleda njegov posao iz snova.…