Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Od kojih alkoholnih pića imamo najgori mamurluk?

AUTOR: CityMagazine 15 Feb, 2020
Od kojih alkoholnih pića imamo najgori mamurluk?

Većina ljudi koja aktivno pije alkohol doživela je bar jednom u svom životu mamurluk. Da li ih je to odvratilo od konzumiranja alkohola ili ne je tema za neki drugi tekst, ali oni koji su nastavili da piju sigurno su se posle toga pitali kako je moguće izbeći sledeći mamurluk.

Njih je verovatno zanimalo i da li su neke vrste alkoholnih pića bolje od drugih, bar kada su u pitanju posledice pijanstva, koje alkoholno piće proizvodi najgori mamurluk i da li postoje neki trikovi koji ga sprečavaju?

Dr Kai Hansel sa Univerziteta u Kembridžu izjavio je za magazin Time da su mamurluci relativno neistražena tema u nauci. On se sam godinama bavio ovim problemom i došao je do veoma zanimljivih saznanja.

Naime, rezultati njegove poslednje naučne studije otkrivaju da vrsta alkohola ne utiče na intenzitet mamurluka. Drugim rečima, ako pijete dosta, imaćete mamurluk bez obzira na to koja ste alkoholna pića izabrali da konzumirate.

U istoj studiji piše i da radosled ispijanja različitih alkoholnih pića nije bitan. Tako da je svejedno da li ste popili čašu piva posle četiri rakije ili jednu rakiju posle četiri piva. I u jednom i drugom slučaju ćete sutradan biti jednako mamurni.

Izvor: The List