Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ostanite aktivni, ojačajte svoj imunitet

AUTOR: CityMagazine 07 Mar, 2019
Ostanite aktivni, ojačajte svoj imunitet

Veoma često posmatramo infekcije i viruse kao nešto sezonsko, smatrajući da se prehlade javljaju samo tokom zimskog perioda. Međutim, virusi, prehlade i infekcije vladaju tokom cele godine. Prolećni i letnji virusi, koji su drugačiji od zimskih, duže deluju i podmuklije napadaju organizam.

Upravo prolećni i letnji virusi uzrokuju duži i često komplikovaniji oporavak organizma jer su ljudi fizički aktivniji, kreću se u klimatizovanim zgradama, iz vrućeg ulaze u hladno i obrnuto, očekuju da će prehlada proći kao i tokom zime, za nekoliko dana. Imuni sistem organizma moramo jačati u kontinuitetu, a ne sezonski, jer samo zdrav i snažan imuni sistem nas brani od infekcija, prehlada, virusa, i drugih zapaljenskih procesa.

Nemojte zaboraviti da je najbolja prevencija negovanje zdravih stilova života, koji podrazumevaju zdravu ishranu, fizičku aktivnost, dobar san, unošenje vitamina i minerala u dovoljnoj količini.

Zbog stresnog i nezdravog tempa života, kao i zbog interakcije i komunikacije sa prenosiocima virusa, imunitet organizma slabi, naročito kod osetljivih grupa koje su izložene povećanom riziku oboljevanja. Zato imunitet moramo jačati imunomodulatorima.

Beta glukani su po svom sastavu dugolančani polisaharidi koji imaju pozitivno dejstvo na pojedine fiziološke funkcije ljudskog organizma. Koriste se prvenstveno za jačanje imuniteta uopšte, kod bakterijskih i virusnih infekcija, kod raka i HIV-a, za snižavanje masti i šećera u krvi. Beta glukani stimulišu imuni odgovor organizma na taj način što aktiviraju makrofage, ćelije predvodnice svih imunih dešavanja. Makrofage imaju sposobnost prepoznavanja i eliminaciju stranih ili telu nepotrebnih ćelija.

Natures Aid Beta – Glucans Immune Support + u tabletama

Natures Aid Beta – Glucans Immune Support + u tabletama

Natures Aid Beta – Glucans Immune Support + u tabletama, proizvođača iz Velike Britanije, je unapređena imuno formula koja sadrži beta glukane 1,3/1,6, plod zove, beli luk modifikovanog mirisa, cink, selen, vitamine A i D.

Natures Aid Beta – Glucans Immune Support + tablete su pogodne za vegetarijance i vegane. Proizvod ne sadrži veštačke arome, boje, konzervanse, laktozu i gluten.

Natures Aid Beta – Glucans Immune Support + možete naći u apotekama:

Mint 1, Balkanska br.8, Beograd
Mint 2, Kneginje Zorke br.24, Beograd
Mint 3, Vojvode Stepe br. 216, Beograd
Mint 4, Vojvode Stepe br. 75, Beograd

Natures Aid proizvode možete kupiti i online OVDE.