Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Vreme buđenja iz sna pokazuje kakve probleme imate

AUTOR: CityMagazine 18 May, 2018
Vreme buđenja iz sna pokazuje kakve probleme imate

Osluškujući signale koje nam telo šalje možemo umnogome poboljšati svoje fizičko i mentalno zdravlje. To što se svake noći budite u isto vreme, verovatno vam ne deluje naročito neobično. Ali, da li znate da ovo može biti znak da vaše telo u tom trenutku komunicira sa svevišnjim silama?!

Tradicionalna kineska medicina podrazumeva korišćenje energetskih meridijana kako bi se praktikovala akupunktura i akupresura. Ovi energetski meridijani povezani su jedinstvenim časovnim sistemom, koji, sudeći po kineskoj medicini, utiče na različite delove našeg tela. To znači da ukoliko se svake noći budite u isto vreme, to može biti znak da vaše telo oseća određene nadražaje, i da na taj način možda pokušava da vam saopšti ili prenese neku fizičku ili emotivnu poruku.

Ukoliko patite od sindroma buđeća tokom noći, u nastavku pročitajte šta se zapravo krije iza tog neprijatnog fenomena.

Ukoliko vam je teško da zaspite u periodu između 21 i 23h, verovatno ste pod stresom

Većina ljudi ide na spavanje u ovom periodu, te ukoliko imate problema sa snom, verovatno ste pod velikim stresom i ne možete da se opustite. Meditacija vam može pomoći da efikasno rešite ovaj problem.

Nedostatak sna usled stresa
Nedostatak sna usled stresa

Buđenje između 23h i 1h posle ponoći može da signalizira emotivno razočaranje

Prema kineskoj medicini, ovo je period kada je žučna kesa aktivna. Ukoliko se budite u ovom periodu, to može biti znak neke emotivne patnje. U tom slučaju, pozitivne afirmacije, rad na prihvatanju sebe i opraštanju može biti od pomoći.

Buđenje u snu kao indikator emotivnog razočaranja
Buđenje u snu kao indikator emotivnog razočaranja

Budite se između 1 i 3h posle ponoći? Verovatno ste ljuti

Ovaj energetski meridijan povezan je sa jetrom, te ako se budite u ovom periodu, to je znak da imate problem sa ljutnjom i viškom jang energije. Kako biste lakše zaspali, popijte čašu hladne vode i meditirajte.

Bidite li se u ovom periodu, verovatno ste ljuti…
Bidite li se u ovom periodu, verovatno ste ljuti…

Buđenje između 3 i 5h ujutru sugeriše da vas je zaposela svevišnja sila

Ovaj meridijan povezan je sa plućima i tužnim emocijama. Ako se budite u ovom periodu, to može značiti da vam svevišnja sila nešto poručuje kako biste otkrili svoj istinski smisao i suštinu. Ukoliko želite da zaspite, pokušajte da dišete polako ili da se molite.

Kontakt sa svevišnjim silama
Kontakt sa svevišnjim silama

Ukoliko se budite između 5 i 7h ujutru, možda imate problem sa emocionalnom blokadom

Protok energije tokom ovog perioda odvija se u debelom crevu. Ukoliko se budite u ovom delu dana, možda imate problem sa emocionalnom blokadom, te ako želite da nastavite san, pokušajte malo da se protegnete.

Emotivne blokade kao uzročnik lošeg sna u zoru
Emotivne blokade kao uzročnik lošeg sna u zoru