Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Za šta nam sve mogu poslužiti eterična ulja?

AUTOR: CityMagazine 03 Jan, 2021
Za šta nam sve mogu poslužiti eterična ulja?

Prva asocijacija na eterična ulja svakako je opuštanje, a osobama koje praktikuju jogu može pomoći da uspostave koncentraciju i mir. U drugom slučaju, najbolje je kada se nekoliko kapi sipa u difuzer sa vodom. Međutim, njihova primena je široka, te smo se u današnjem tekstu potrudili da izdvojimo neke predloge, koji vam mogu doneti blagostanje na više nivoa. Mala količina dovoljna je da se postigne željeni efekat, te je na vama samo da izaberete eterično ulje po svom ukusu, odnosno potrebama. Znamo da ste nestrpljivi, pa polako krećemo…

1. Eterična ulja pomažu da se lakše opustimo i sprečimo pojavu nesanice, a u tome nam najviše može pomoći eterično ulje lavande, zbog svog umirujućeg dejstva.

2. Zbog sastava na biljnoj bazi, ova ulja ublažavaju anksioznost. Ovo je dragoceno dejstvo, posebno u trenucima stresa, kakvom svedočimo proteklih meseci.

3. Delotvorna su u otklanjanju bubuljica, zbog anti-upalnog dejstva, kakvo imaju, na primer, čajno drvo ili citrusi.

4. Otklanjanju napetost u mišićima, pre svega ukoliko se koriste za masažu. Savet je da se tada primenjuju etetično ulje ruzmarina ili kamilice.

Unsplash

5. Pomažu u jačanju vlasi, a u tu svrhu najbolje je upotrebiti eterično ulje sandala. Na taj način možete se uspešno rešiti problema sa lomljivom kosom.

6. Ukoliko želite svežiji vazduh u domu, u difuzer koji ste napunili vodom, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja majčinice dušice.

7. Za jačanje imunog sistema, što je dragoceno u ovim epidemiološkim prilikama, koristite eterično ulje eukaliptusa.

8. Za kraj, eterično ulje lavande možete iskoristiti i u slučaju ujeda insekata, i brzo ćete osetiti olakšanje.

Izvor: Women’s Health España

Fotografije iz naslovnog kolaža: Unsplash