Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako saopštiti partneru da ste ostali bez posla?

AUTOR: CityMagazine 01 Dec, 2019
Kako saopštiti partneru da ste ostali bez posla?

Gubljenje posla, bilo da ste dobili otkaz ili proglašeni tehnološkim viškom, predstavlja traumatično iskustvo. To povlači sa sobom mnoge izazove, a jedan od njih je kako razgovarati sa partnerom na tu temu. Možda ste prošli kroz tu nemilu situaciju, još ako ste bili jedini zaposleni u kući, problem se činio još veći. Partneri treba da budu oslonac i pružaju podršku i u dobru i u zlu. Dok tragate za novim poslom reč ohrabrenja uvek dobro dođe, a kako bismo vam pomogli da lakše napravite prvi korak, odnosno saopštite loše vesti, pripremili smo nekoliko saveta kojima se možete poslužiti.

  • Prvo se priberite

Razgovor o novonastaloj situaciji verovatno će biti propraćen naletom emocija. Treba imati na umu da će vaš partner verovatno biti zatečen vešću, tako da prenaglašene reakcije u vidu vike nisu baš dobrodošle. Iskoristite minut pre poziva ili vreme u kolima na putu do kuće da se saberete i shvatite šta se zapravo desilo. Ova mala priprema puno će vam pomoći u daljem delu dana. Ukoliko ste vi partner koji je upravo saznao neprijatnu novost, takođe se priberite i poslušajte šta druga strana ima da kaže. Pažljivo birajte reči, recite da vam je žao i budite velika podrška u tim prvim trenucima.

  • Budite iskreni i otvoreni

Iskrenost je jedna od najvažnijih stvari u vezi, u svakom, pa i ovakvom momentu. Važno je da vaš partner zna da li ste izgubili posao svojom zaslugom ili je viša sila u pitanju. Ovo je teško poglavlje za vas, ali onaj ko vas voli i poštuje, umeće da razume i bude uz vas. Potrebno je da vas sasluša, i ne pokušava da pronađe brza rešenja. Na vama je da ispoljite buru negativnih osećanja, i tek onda krenete dalje.

  • Znajte da gubitak posla nije kraj sveta

Svaki gubitak, ma koliko značajan bio, zahteva vreme oporavka. Možda će vam zafaliti prostora samo za sebe, otklon od partnera, svakodnevnih aktivnosti i obaveza. Kako imate više slobodnog vremena, otvara vam se prostor da istražujete druge oblasti, možda se vratite u školsku klupu ili prihvatite privremeni posao. Šta god vam se čini kao pravi korak, tako i napravite. Zapamtite, i dalje ste vredni novca, posla, ljubavi i poštovanja. Ne dozvolite da zapadnete u depresiju, jer osećaj tuge bude i prođe. Međutim, ukoliko ne znate kako da se nosite sa njom na duže staze, to znači da ste se pomirili sa sudbinom.

Izvor: The List

Fotografije: Unsplash