Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

O čemu treba da razgovarate sa partnerom pred početak zajedničkog života?

AUTOR: CityMagazine 14 Jan, 2020
O čemu treba da razgovarate sa partnerom pred početak zajedničkog života?

Parovi koji su u dugoj i stabilnoj vezi u jednom trenutku počnu da razmišljaju o narednom koraku – zajedničkom životu. Razlozi su brojni i pozitivni, jer je lepo buditi se kraj voljene osobe, deliti stanarinu i kućne poslove. Sa druge strane, treba biti svestan i promena koje su neminovne, te da je potreban period prilagođavanja i pravljenja kompromisa. Pritisak okoline postaje sve veći, a pitanja o braku i proširenju porodice su takođe nezaobilazna tema. Međutim, najvažnije je da se usaglasite oko tempa i vaših odluka, a ukoliko ste trenutno u toj fazi veze, ostanite sa nama i u nastavku.

Ono što većina parova ističe kao prepreku na početku života pod istim krovom jesu navike partnera, koje se često razlikuju od vaših. Nešto na šta niste obraćali pažnju postaje predmet rasprave, ali to je sasvim prirodno, jer većinu vremena provodite zajedno. Pre samog useljenja u stan, potrebno je da porazgovarate o važnim pitanjima, a mi ćemo vam dati savete odakle da krenete. Pažljivo čitajte redove koji slede, nadamo se da će vam služiti.

  • Popričajte o novcu

Zajednički život donosi puno radosti, ali važi za bitan korak u životu, kome treba ozbiljno pristupiti. Nije dovoljno samo to što uživate dok ste zajedno, već treba da se složite oko važnih pitanja. Magazin Forbes predlaže da novac bude jedna od prvih tema. Najbolje je da se odmah upoznate sa potrošačkim navikama i visinom primanja partnera, kako biste dogovorili način plaćanja kirije i računa. Takođe, iako sve izgleda bajkovito, usaglasite se oko podele nameštaja i zajedničkih investicija, u slučaju raskida.

  • Razmislite o svim aspektima veze

Ako ostavimo novac po strani, druga važna tema svakako je skladnost i opstanak veze na duže staze. Naravno, zajednički život ne mora da znači da planirate brak u bliskoj budućnosti, ali svakako treba da bude promišljen potez. Ukoliko vam se čini da je vaš odnos jednostran ili da postoje naznake ponašanja koje vam se ne dopada, možda nije trenutak da se upuštate u tu avanturu. Takođe, važno je da umete da razrešite konflikt, kad do njega dođe, i to razgovorom i razumevanjem. Bitno je da znate da ćete verovatno češće viđati partnerove prijatelje, što ili odmah prihvatite, ili razmislite da li ste spremni na sve lepo i manje lepo što zajednički život nosi.

Izvor: The List

Fotografije: Pinterest