Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Otkriven je jednostavan metod za smanjenje jutarnje lenjosti

AUTOR: CityMagazine 13 Feb, 2020
Otkriven je jednostavan metod za smanjenje jutarnje lenjosti

Znate već jutarnju rutinu. Bude vas zvuci vašeg mobilnog telefona, nakon čega brže bolje pritiskate taster snooze i vraćate se u postelju. Svega 10 minuta kasnije, vaš mobilni vas ponovo budi i sada morate stvarno da ustanete. Ono što je zanimljivo je da ste u tom trenutku mnogo umorniji nego u slučaju da ste odmah ustali.

Kako se osloboditi ove jutarnje lenjosti i ući u novi dan sa spremnošću i voljom da se bude produktivan? Naučnici Kraljevskog instituta za tehnologiju u Melbornu nude jedno rešenje…

Oni, naime, predlažu da odsada umesto tipičnih zvukova za buđenje mobilnih telefona i satova, izaberete nešto melodičnije. Zaključak njihove studije (u kojoj je učestvovalo 50 pojedinaca) je da ljudi lakše ustaju iz kreveta uz melodije pesama kao što su Good Vibrations grupe Beach Boys ili Close to Me grupe Cure nego uz agresivne zvuke namenjene za buđenje, koji dolaze uz mnoge telefone i satove.

Verujemo da mnogi od vas već koriste ovaj metod i da vam on pomaže da budete produktivniji u jutarnjim časovima. Ostalima koji se bude sa mukom predlažemo da pronađu prikladnu pesmu i nameste je na svom telefonu kao melodiju za buđenje. Sigurni smo da će vam taj trik pomoći da od ranog jutra budete puni energije. Uostalom, ko još ne voli da čuje svoju omiljenu pesmu odmah na početku dana?

Izvor: D’Marge