Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovu boju muškarci najviše vole da vide na ženama

AUTOR: CityMagazine 12 Jan, 2020
Ovu boju muškarci najviše vole da vide na ženama

Šta obući na prvi sastanak? Sigurni smo da ste puno puta sebi već postavili to pitanje. A ako i znamo koji komad garderobe bi bio najprikladniji, kako se odlučiti za boju?

U većini slučajeva je najbolje da izaberete onu kombinaciju u kojoj se osećate najbolje, ali ako ne želite da ništa prepustite slučaju i izgledate najatraktivnije moguće za svog potencijalnog partnera, savetujemo vam da izaberete boju koju muškarci najviše vole da vide na ženama.

U pitanju je, naravno, crvena, a nedavno je urađen i naučni eksperiment koji je to potvrdio. Naime, dva psihologa sa Univerzita u Ročesteru su grupi muškaraca podelili fotografije istih žena u različitim bojama odeće. Učesnici eksperimenta su onda dobili zadatak da rangiraju žene na fotografijama po različitim kriterijumima.

Velika većina njih je izabrala žene u crvenoj odeći za najatraktivnije. Oni, međutim, ih nisu percepirali kao posebno inteligentije ili simpatičnije od žena u odeći drugih boja.

Istraživači smatraju da ovakve muške preferencije nisu isključivo plod uticaja društva, već imaju i biološku pozadinu. Naime, poznato je da je lice žena rumenije tokom ovulacije, što privlači muškarce i ohrabruje ih da im priđu. Očigledno je da su oni iz ovog razloga evoluirali da crvenu boju smatraju atraktivnijom na ženama od drugih.

To, naravno, nije jedini put do muškog srca i vi ne morate da se lišite svoje omiljene odeće u drugim bojama samo da bi se nekom drugom svideli. Ipak, verujemo da će vam biti korisno da znate da muškarci ne mogu da odole ženama u crvenom.

Izvor: The List