Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Saveti za život u paru tokom izolacije

AUTOR: CityMagazine 31 Mar, 2020
Saveti za život u paru tokom izolacije

Ušli smo u treću nedelju od proglašenja vanrednog stanja usled širenja korona virusa. Savet broj jedan jeste da ostanemo kod kuće i u lepom vremenu uživamo samo gledajući kroz prozor, bar dok nam nadležni organi i stručnjaci ne kažu da se možemo vratiti svojim redovnim aktivnostima i užicima na otvorenom. Međutim, život u četiri zida sa sobom povlači brojne izazove, kao što je stalna prisutnost članova porodice ili partnera, na koju nismo navikli. U normalnim okolnostima, oba partnera imaju svoje obaveze i zajednički trenuci su prava retkost. Ipak, čovek se na sve vremenom privikne, tako da se nadamo da ste uspešno savladali prvi period, ali smo za vas pripremili korisne predloge kako da oplemenite svakodnevicu sa voljenom osobom, kako biste tokom samoizolacije ojačali vaš odnos, a ne raskinuli, ili se čak razveli…

1. Osmislite nove hobije

Donedavno su raspored dnevnih aktivnosti i podela posla izgledali potpuno drugačije. Partneri su odlazili na posao, a večeri su provodili uz omiljeni serijski i filmski program. Međutim, najednom, u tome nema tolike čari, jer ste u kući po ceo dan. Stoga je pravi trenutak da razmislite o promeni ustaljenih navika za opuštanje, kako onih u kojima ćete oboje učestvovati, tako i pojedinačnih rituala. Lista hobija je dugačka, pa se možete posvetiti kuvanju, čitanju knjiga, meditaciji, igranju igrica, a tu su i razgovori sa članovima porodice i objavljivanje sadržaja na društvenim mrežama. Naš savet je da dogovorite raspored korišćenja uređaja poput tv-a ili laptopa, kako ne bi dolazilo do svađe.

2. Organizujte veliko prolećno čišćenje

Ubrzan tempo života često sa sobom povlači i nemar prema prostoru u kome živimo. Pod tim podrazumevamo zatrpavanje prostora nepotrebnim stvarima, što sprečava protok energije. Lepo vreme poziva na veliko raspremanje ormara i kutaka na koje nismo obraćali pažnju. Ono što je dobro, jeste što možete podeliti zaduženja i polako se prihvatiti posla. Pritom, pokušajte da kompromisom dođete do odluke da li nešto zaslužuje da se baci ili zadrži.

3. Poboljšajte komunikaciju

Ovaj period boravka kod kuće treba iskoristiti za bolje upoznavanje partnera. Usled preopterećenosti poslovnim obavezama, često zaboravimo ko je zapravo osoba sa kojom delimo život. Činjenica je da su se obe strane promenile od početka veze i da se svako sa osećanjima nosi na svoj način. Stoga je potrebno pružiti priliku partneru da se otvori, ali i reći šta vama leži na duši. Naravno, budite spremni za razna iznenađenja…

4. Razmišljajte o budućim planovima

Ciljevi i želje predstavljaju pokretačku snagu kako za pojedinca, tako i za par. U kriznim periodima kakav je ovaj kroz koji trenutno prolazimo, važno je dogovarati se i imati plan aktivnosti, a, zašto da ne, i maštati o danima slobode. Neke od ideja o kojima možete da razmišljate jesu naredni odmor, ili odabir restorana u koji ćete izaći na večeru. Iako u ovom trenutku ove stavke deluju tako daleko, treba se malo opustiti i bar u mislima izmestiti.

5. Obogatite seksualni život

Često nam je glavni izgovor za neredovan seksualan život manjak vremena. Na sreću, sada imate vremena napretek, pa ga iskoristite da se zbližite i unesete novine. Pokušajte da se setite kako vam je bilo lepo na početku i koliko ste voleli određene dodire i reči, pa ih ponovo primenite. Sve je dozvoljeno, samo se prepustite trenutku i uživajte.

Izvor: Elle France

Fotografije: Pinterest