Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zašto je važno zadržati dete u sebi?

AUTOR: CityMagazine 11 Feb, 2020
Zašto je važno zadržati dete u sebi?

Ukoliko želite da ublažite stres i budete srećniji neophodno je da imate bar jednu aktivnost koja vas zabavlja na dnevnom nivou. Hobiji su sjajan spoj lepog i korisnog, jer savladavate nove veštine, izražavate kreativnost, ali i izbacujete višak negativne energije. Kada se posvetite onome što volite mozak dolazi u predmeditativno stanje, što je podjednako zdravo za telo, um i dušu. Ako želite da saznate na koje načine, ostanite sa nama i u nastavku.

Kao što smo već nedavno pisali, hobiji često prerastu u posao u kome uživate, ali i od njega lepo zarađujete. Oni pomažu da se osećate ispunjenije i opuštenije, jer ste potpuno zaokupirani onim što radite. Takođe, pozitivan uticaj na trenutno stanje organizma je dragocen, a nivo stresa smanjuje se i na duže staze. Hobijem se možete baviti iz čistog zadovoljstva, ali i zbog osećaja korisnosti.

Ako vaša omiljena aktivnost uključuje druge entuzijaste, onda vam je poznat duh zajedništva i jačanja međusobnih odnosa. Druženje sa ljudima i dobar provod važan je kako za vas, tako i za ljude koji vas okružuju. Ponekad je dobro osamiti se i okušati u novoj veštini, a nekad je lepo okružiti se prijateljima ili decom. Za kraj, znajte da je važno prepustiti se, pustiti mašti na volju, bez obzira da li ste talentovani. Dete u vama želi da ga pustite da se igra, stoga pronađite šta vas uzbuđuje i odvojite deo dana za sebe.

Izvor: Very Well Mind

Fotografije: Unsplash