Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zašto muškarce privlače žene sa kratkom kosom?

AUTOR: CityMagazine 08 May, 2020
Zašto muškarce privlače žene sa kratkom kosom?

Brojni primeri koji se temelje na pop kulturi i evolucionoj psihologiji ukazuju na to da damama lepše pristaje duga kosa u poređenju sa kratkom. Ipak, rezultati pojednih studija sugerišu da kratke frizure ističu lepotu iz drugog ugla, te da su podjednako atraktivne. Uz dugu kosu idu epiteti zdrava i inteligentna, a uz onu kraće dužine, brižna i ženstvena. Na kraju, sve se svede na lični ukus, a mi vam u nastavku donosimo neke od razloga zašto muškarci vole kratke frizure.

1. Privlače više pažnje

https://www.instagram.com/p/B9CGbHoJsyB/

Kratke frizure se izdvajaju jer se ređe mogu zapaziti na ulicama, te prolaznicima lakše zapadnu za oko. Muškarci koje privlače dame opisanog izgleda kao glavni razlog ističu osobenost, u moru dama koje imaju dugu kosu. Ukoliko pritom ume da iznese piksi frizuru, postaje neodoljiva i primećena gde god se pojavi.

2. Otkrivaju lice i vrat

https://www.instagram.com/p/Bpe78SnlU1v/

Možda ste primetili da stilisti na modnim revijama vole da modelima sklone kosu sa lica, kako bi ono došlo do izražaja. Muškarci se slažu u jednom – privlače ih i crte lica i vrat, a kratke frizure doprinose da zasijaju u punom sjaju.

3. Asociraju na atraktivne poznate dame

Veliki broj poznatih dama odlučio se da isproba piksi frizuru i rezultati su bili sjajni. Stoga, ne čudi što muškarci kratke frizure dovode u vezu sa njima i vole da izdvoje primere koji im se baš dopadaju. To je odlična vest, jer znamo odakle možemo da crpimo inspiraciju.

4. Lakše se održavaju

Pomislite samo na to koliko vremena, novca i truda je potrebno uložiti u negu i stilizovanje duge kose. Sušenje, feniranje ili pravljenje lokni ume da potraje, a muškarci ne vole da čekaju. To je samo jedan od razloga zbog kojih su kratke frizure dobitna kombinacija.

5. Odišu samopouzdanjem

https://www.instagram.com/p/Bty85isn_RE/

Ne usudi se baš svaka dama da ekperimentiše i skrati kosu na kratko, što je odraz hrabrosti, kao i samopouzdanja. Muškarci vole ove osobine kod žena, a kratka frizura je jedna od potvrda da ih poseduju.

6. Kosa ne pada preko lica

U trenucima razmene nežnosti, muškarci ne vole da im kosa remeti uživanje. Pored toga, često im smetaju duge vlasi kose po stanu. Ovaj razlog je čiste praktične prirode.

7. Odaju utisak negovane dame

Za kraj, odluka da se dama ošiša na kratko muškarcima je znak da vodi računa o lepoti i nezi, što je veoma važno. Poznato je da kratka kosa takođe zahtevna redovno održavanje.

Izvor: Bright Side

Fotografije za naslovni kolaž: Pinterest