Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

6 najgorih mesta na kojima držite mobilne telefone dok trčite

AUTOR: CityMagazine 23 Sep, 2019
6 najgorih mesta na kojima držite mobilne telefone dok trčite

Ako pitate pet različitih trkača gde drže svoje mobilne telefone dok trče verovatno će da vam otkriju vrlo različite metode kojima drže telefone sigurnim i za vreme trčanja. 

„Telefon stavim u sportski grudnjak, znam da nema šanse da ispadne.“ „Držim ga u džepu sa rajsferšlusom, ali dosta se oznojim.“ „Telefon uvek držim u ruci dok trčim.“

Neki trkači idu i korak dalje pa tvrde da nikada ne nose mobilni telefon na trčanje nego uživaju u ruti i krajoliku koji ih okružuje. U svakom slučaju, nema najispravnijeg načina da biste bili trkači ali i te kako ima pogrešnih i ispravnih načina na koje bi trebalo da nosite telefon dok trčite. 

Iako verujemo da ste već isprobali više od nekoliko načina, odlučili smo da prođemo kroz nekoliko uobičajenih odgovora na ovo pitanje sa kojim se trkači svakodnevno susreću. 

Najgora mesta na kojima držite telefon tokom trčanja

  • U ruci. Ako držite mobilni telefon u ruci dok trčite možda možete brzo i jednostavno da okinete selfi, ali osim toga nema baš niti jedne prednosti držanja mobilnog u ruci – uglavnom je samo distrakcija. A osim toga, nakon nekog vremena ruka će početi da vam se grči. Ako negde zapnete i padnete, velike su šanse da ćete gadno sleteti i usput, naravno, uništiti i telefon. 
  • Zakačenog za šorts. Sigurni smo da su mnogi već pokušali sa ovim i zakačili mobilni za ivicu od trenerke ili šortsa za trčanje i otkrili da se telefon ipak neće dugo zadržati na željenom mestu. Naravno da će se skoro odmah pomeriti sa mesta, u najboljem slučaju završiće u donjem vešu, a u najgorem – na podu. 
  • U sportskom grudnjaku. Sve nam je jasno, da, sportski grudnjak izgleda kao logično mesto za mobilni pre odlaska na trčanje – dovoljno je čvrst da telefon sigurno neće da ispadne iz njega i prilično praktično mesto da mobilni telefon uvek bude pri ruci. Ipak, područje oko grudi se obilno oznoji a to bi ozbiljno moglo da našteti i vašem pametnom telefonu.
  • U džepu. Džep na vašoj trenerci za trčanje nije namenjen za držanje telefona. Sportske trenerke uglavnom imaju male džepove u koje mobilni telefon najčešće ne može ni da stane. Ako vam i uspe da ugurate telefon u džep, vrlo verovatno će već nakon nekoliko metara početi odskakivati i sudarati se sa kožom. Definitivno neudobno i neodrživo za svakodnevne treninge. 
  • Na ruci. Pojasne torbice za ruku čine se kao najbolji izbor za držanje mobilnog, ali sve više trkača i redovnih posetioca u teretanama traži alternative takvim torbicama zato što su neudobne i nisu dovoljno dobro dizajnirane. Torbice za ruku poskakuju sa svakim korakom i stalno ih treba ispravljati i nameštati da ne skliznu sa ruke. Ako su prečvrste, onda su jako neudobne za nošenje. Isto tako, većinu njih ne možete nositi preko slojeva odeće za vreme trčanja u zimskim mesecima. Nisu baš ni praktične što se tiče pristupa jer je vađenje mobilnog telefona jednom rukom teže nego što izgleda.
  • U čarapi ili cipeli. Nekima se ovo možda čini kao dobra ideja, ali je verovatnije da će napraviti više problema za vreme trčanja nego koristi – sa svakim korakom rizikujete da mobilni izleti i razbije se pri udarcu.

    A gde vi držite telefon tokom trčanja?

Najbolja mesta na kojima treba da držite mobilne telefone tokom trčanja

Ako se i dalje pitate gde da držite mobilni telefon za vreme trčanja, moramo napomenuti da su mesta poput grudnjaka, ivica trenerke ili u ruci sve samo ne idealna. A znamo i da većina vas ne vidi opciju u odlasku na trening bez mobilnog kojim ćete izmeriti efikasnost i dužinu pređene rute. 

Pa gde je onda sigurno držati mobilni telefon?

  1. Torbica za pojas namenjena isključivo nošenju mobilnog telefona. Ovakve torbice podsetnik su nekih davno i sa pravom zaboravljenih modnih trendova, ali ako tražite najsigurnije mesto za mobilni telefon, ovo je definitivno jedno od najboljih. Postoje brojni modeli ovakvih pojasnih torbica i futrola za telefon, proverite ih i izaberite model koji će najviše da vam odgovara. Dobra ideja je da proverite sportske prodavnice ali i prodavnice telefona, a najbolje da pronađete onlajn mesto poput portala Idealno.rs na kojem možete da pregledate sve na jednom mestu. 
  2. Velik i siguran džep koji se nalazi blizu vašeg tela. Ova dodatna oprema za mobilne telefone posebno je namenjena trkačima, fitnes entuzijastima i ostalim sportistima i rekreativcima. Ovakvi džepovi su najčešće dovoljno veliki da u njima, osim pametnog telefona, možete da stavite i ključeve, novac ili kreditnu karticu. 

Pa ako volite da trčite uz omiljenu muziku ili neku dragu audio knjigu, pobrinite se da je vaš mobilni telefon na sigurnom, nemojte da rizikujete da vam ispadne dok trčite, da se razbije ekran ili da konstantno morate da podešavate torbicu u kojoj ga nosite. Dobro je imati telefon sa sobom jer ako se bilo šta dogodi, pomoć će brzo stići pa nemojte da rizikujete sigurnost uređaja a ni vašu sigurnost tako što ćete ga držati na neprikladnom mestu.

Naslovna fotografija: Bigstock/Idealno.rs