Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Fitnes u vodi, zašto da ne?

Plivanje je odlična aktivnost, jer aktivira sve mišiće i kardiovaskularni sistem, ali i utiče na smanjenje stresa. Međutim, voda može biti odlična sredina i za druge oblike vežbanja, jer pruža otpor. Situacija je ove godine osetno drugačija u odnosu na prethodne, ali umesto odlaska na more, možemo se zaputiti na bazene i započeti trening. Hose Robles, koji se nalazi na čelu David Lloyd Aravica akva centra, predlaže aktivnosti koje možete isprobati u bazenu. Za početak, važno je da pratite vreme i da znate dužinu bazena. U redovima koji slede otkrijte još detalja. Krenimo lagano …

Zagrevanje

Ovaj korak služi kao priprema za različite tipove treninga, pa i one u vodi. Za zagrevanje je dovoljno odvojiti 5 minuta, a možete iskombinovati trčanje kroz vodu i malo plivanja.

Glavni deo

Veoma je važno da svaki pojedinac proceni svoje mogućnosti, te ukoliko vam je u nekom trenutku potreban odmor, zastanite, i onda dovršite trening.

1. Za početak je potrebno preplivati 20 metara prsno, tako da kolena budu što više ispružena, a zatim se vratiti na početnu tačku kraul stilom. Cilj je da se serija ponovi 5 puta po 40 metara, sa pauzom, ukoliko je neophodno, između svake.

2. Zatim sledi skakanje u mestu uz podizanje ruku i širenje nogu. Predviđeno je 15 ponavljanja, nakon čega ponovo sledi plivanje 20 metara u jednom i 20 u drugom pravcu, kraul stilom, što je brže moguće. I ovo se izvodi u 5 serija, uz odmor od 30 do 45 sekundi između svake.

3. Pred kraj, zadatak je da držeći se za ivicu bazena 20 sekundi pomeramo noge u kraul stilu, tako što ćemo se što je moguće više ispružiti ili okrenuti na leđa. Nakon toga, treba ostati u istom položaju, odnosno pridržavati se za ivicu i uraditi vežbe za triceps u trajanju od 10 sekundi. Serije ponoviti 8 puta po 30 sekundi jedno, pa drugo, za šta je ukupno potrebno 4 minuta.

Opuštanje mišića

Za kraj, važno je postepeno prekinuti vežbanje, kako bi se telo prilagodilo. Stoga, najbolje je da ovaj trening završite na isti način na koji ste ga i započeli, laganim plivanjem i trčanjem kroz vodu u trajanju od 5 minuta.

Izvor: Vogue España

Fotografije: Pinterest