Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Ove zemlje su najluđe za sportom

Sport je veoma popularan u svim zemljama sveta i danas postoji neverovatan broj sportova i sportskih aktivnosti kojima se ljudi bave. On je deo ljudskog života već vekovima i zato ne iznenađuje da je jedna od najvažnijih stvari u mnogim životima.

Ukoliko ste se nekada pitali koja zemlja je najposvećenija sportu i u kojoj on igra najveću ulogu u svakodnevnom životu, ovo istraživanje konačno donosi odgovor. Ono je obuhvatilo sportski talenat i entuzijazam, zajedno sa uspehom na Olimpijskim igrama i u međunarodnim takmičenjima, brojem stadiona i rangom na FIFA listi. Na prvom mestu našle su se Sjedinjene Američke Države, koje u svom sastavu imaju 367 sportskih stadiona, a i prosek od 56,54 medalja na svakim Olimpijskim igrama.

Možda i očekivano, na drugom i trećem mestu su Rusija i Kina. Obe su dobile visok broj poena na osnovu nivoa fizičke aktivnosti stanovništva, jer u proseku oni provedu 150 minuta nedeljno u umerenoj fizičkoj aktivnosti. Drugi, malo očigledniji faktor, je uspeh na Olimpijskim igrama, gde Rusija ima prosek od 45,67 medalja na 12 učešća, a Kina 28,95 medalja na 21 učešću.

Svaki sport je dobar za zdravlje

Svaki sport je dobar za zdravlje

Organizacija iza ovog istraživanja nada se da će ono podsetiti sve ljude na to koliko je sport zabavan i koristan, a same zemlje da budu ponosne na to što on utiče na zdravlje, fizičku spremu i mnoga dostignuća. Ostale zemlje u top 10 su Nemačka, Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Australija, Japan, Španija i Italija.