Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Učesnici ovog maratona se „osvežavaju“ vinom i sirom

AUTOR: CityMagazine 15 Jul, 2019
Učesnici ovog maratona se „osvežavaju“ vinom i sirom

Ako bi vam neko rekao da postoji maraton na čijim okrepnim stanicama se služe vino i sir, verujemo da biste pomislili da se radi o Francuskoj i, naravno, bili biste u pravu. Gde drugde su ljudi toliko zaljubljeni u ove namirnice da su odlučili da ih uvrste i u jednu sportsku disciplinu?

„Marathon du Médoc“ se svake godine u održava u regiji Bordo na jugozapadu Francuske, svetski poznatoj po svojoj proizvodnji najboljih vina. Takmičari se trkaju na stazi dugoj standardnih 42,195 metara koja prolazi kroz vinograde, zamkove i luksuzne posede. Budući da je maraton pre svega zabavnog karaktera, oni su ohrabreni da nose kostime tokom trčanja, ali i da na okrepnim stanicama probaju neko od lokalnih vina, ali i pojedu komad sira, ostrige, biftek i sladoled!

Zvuči kao prava gozba, nema šta. Iz tog razloga nas nimalo ne čudi da trka zvanično traje čak 6 i po sati. Ipak treba sve to popiti i pojesti…

Foto: Pool ROSSI/TAMA/Gamma-Rapho via Getty Images

Foto: Pool ROSSI/TAMA/Gamma-Rapho via Getty Images

Ako vam ovo zvuči primaljivo i želeli biste da se oprobate u ovoj trci, moramo da vas razočaramo. Prijavljivanje za ovogodišnji „Marathon du Médoc“ koji se dešava u septembru je zatvoreno. Ipak, i dalje imate šansu da postanete učesnik ovog fascinantnog maratona naredne godine. U međuvremenu, naravno, ništa vas ne sprečava da se dobro pripremite za njega tako što ćete redovno uživati u francuskom siru i vinu. Neki od nas treniraju na ovaj način već puno godina…