Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zabavne aktivnosti koje će vam ulepšati boravak na plaži

AUTOR: Isidora Spasić 25 Jun, 2019
Zabavne aktivnosti koje će vam ulepšati boravak na plaži

Piše: Isidora Spasić

Odbojka na pesku

Kao što samo ime igre kaže, važno je da ste na pesku. S tim u vezi, iz logičnih razloga nije poželjno igrati ovu igru na kamenim plažama. Treba da vas bude više kako biste oformili dva tima, a pored toga razapeta mreža i prikladna lopta su neophodne. Pravila važe kao i za standardnu odbojku, osim što je naravno važno da imate kačket na glavi, kremu za sunčanje na sebi, i vodu pri ruci.

(foto izvor: www.surfcityusa.com)

(foto izvor: www.surfcityusa.com)

Skijanje na vodi

Za nesvakidašnji solo doživljaj prepustite se u potpunosti čarima vode, tako što ćete skijati na istoj. U početku će vam biti potrebno malo strpljenja i osećaj za balans, ali zadovoljstvo koje će uslediti nakon ni sa čim se ne može porediti. Slobodni, kao da letite, oštro sečete talase, dok vas voda blago prska, i pogled ka horizontu je nepregledan.

(foto izvor: www.ohyeahmalta.com)

(foto izvor: www.ohyeahmalta.com)

Badminton

Idealno je da igrate badminton sa voljenom osobom, te je ovo prava zabava za udvoje. Reketi i mrežasta loptica bez problema će vam stati u kofer, pa ih obavezno ponesite. Pravila su laka – samo je važno da loptica ne padne na zemlju. Fizički nije naporno, nasuprot odbojci na pesku, ali će vam vreme brzo proći a da i ne primetite.

(foto izvor: www.videoblocks.com)

(foto izvor: www.videoblocks.com)

Frizbi

Suvišno je objašnjavati pravilo igranja frizbija, jer ga svi znaju. U dobacivanju moraju učestvovati najmanje dve osobe, a što je veći broj ljudi, to će biti zanimljivije. Vodite računa da imate solidan slobodan prostor oko sebe, kako ne biste remetili druge. Povucite se na neki izolovani deo plaže, jer niko ne želi da ih frizbi čukne u glavu dok bezbrižno leškare na suncu.

(foto izvor: www.stocksy.com)

(foto izvor: www.stocksy.com)

Iks-Oks

Nisu vam potrebni papir i olovka kako biste na plaži igrali Iks-oks. Dovoljno je da nogom ili štapom iscrtate na pesku jednostavnu mrežu sa devet polja, u koju ćete upisivati X ili O. Ovo je naravno za one koji više vole da upotrebe moždane vijuge nego telesne sposobnosti.

(foto izvor: www.istockphoto.com)

(foto izvor: www.istockphoto.com)

Ping-pong pivo

Ko ne voli da popije hladno pivo na plaži? A ova igra će vam omogućiti da to radite sa dodatnim motivom. Ko izgubi – pije, tako da biti gubitnik u ovom slučaju i nije tako loša opcija. Pravila nalažu da postoje dve grupe od po 10 članova, i da svaka ima po 10 plastičnih pivskih čaša. One se rasporede u trougao, napune pivom, a zatim svaki član tima pokušava da ubaci lopticu u jednu od čaša suprotnog. Ukoliko u tome uspe, osoba iz suprotnog tima mora u cugu da ispije ceo sadržaj te čaše. Igra je završena kada jedan od timova ostane bez čaša.

(foto izvor: www.pinterest.com)

(foto izvor: www.pinterest.com)

Limbo

Nećete biti ni u kakvom limbu ako se igrate limba. Bukvalno, uz pomoć štapa i kanapa brzo ćete postaviti potrebne elmente za igru. Između dva štapa zabodena u pesak čvrsto vežite kanap. Poenta je da se osoba provuče ispod njega, tako da ga ne dotakne. Situacija se komplikuje, jer se svaki put kanap vezuje sve niže i niže. U slučaju da nemate štapove, onda će dve osobe morati da drže kanap, dok treća pokušava da se provuče ispod.

(foto izvor: www.jessicaannmedia.com)

(foto izvor: www.jessicaannmedia.com)

Izdvojeno za tebe

Nauka kaže da ishrana koja zasićuje može da bude efikasnija od keto ishrane

Isprobali ste sve moguće moderne načine ishrane – paleo dijetu, dijetu 30 dana, periodično gladovanje (da ne pominjemo num dijetu,…

Pica: Komplikovana jednostavnost

Tajna dobre pice je u dobrom testu. I tu se svaka priča o ovom omiljenom jelu širom sveta završava. Toliko…

10 voćki koje treba da konzumirate tokom vrelih dana

Ništa vas neće tako osvežiti tokom vrućina kao sočno raznobojno voće. Svih navedenih deset voćki su niskokalorične, sa veoma malom…

Najplaćeniji sportisti u 2019.

Svet sporta ima novog šampiona u zaradi. To je Lionel Mesi, zvezda Barselone i po mnogima najbolji fudbaler svih vremena.…